Ország-világ

2020.08.26. 10:44

Szlávik János: alacsony az új fertőzöttek száma Magyarországon

Alacsonynak számít az új koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, az esetszámok ugyanis tízes nagyságrendben mozognak, míg más országokban százával, ezrével betegednek meg – közölte a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának főorvosa szerdán.

Budapest, 2020. április 22. Szlávik János infektológus fõorvos, a Dél-Pesti Centrumkórház-Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetében Budapesten 2020. április 22-én. A kórház látja el elsõdlegesen a koronavírusos betegeket. MTI/Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Szlávik János az M1 csatornának nyilatkozva elmondta, hogy az esetszámok emelkedhetnek az iskolakezdés és a hideg időjárás miatt. Ha így lesz, akkor intézkedéseket kell majd hozni, de nem biztos, hogy ez bekövetkezik.

Angliában az elmúlt időszakban már egymillió gyerek járt iskolába, és úgy tűnik, hogy az iskolákban nem magasabb a járványveszély, mint más helyeken – jelezte az infektológus. Ez szerinte jó hír, és azt jelenti, hogy

még mindig jobb járványügyi szabályok betartása mellett oktatni, mint nem járatni iskolába a gyerekeket.

Szlávik János kiemelte: az a legfontosabb, hogy

a beteg gyereket ne engedjék iskolába, de az is segíthet megelőzni a fertőzést, ha csak az egyik szülő viszi a gyereket az intézménybe, ha a más osztályokba járók nem keverednek egymással, és ha a tanárok távolságot tartanak vagy maszkot hordanak.

A főorvos a határok ellenőrzésével kapcsolatban azt mondta, hogy szigorítani kell az olyan országból érkezők belépését, ahol folyamatosan emelkedik a fertőzöttek száma. A magyarországi új fertőzöttek egy része is olyan külföldi állampolgár, aki a járvány szempontjából veszélyesebb országból érkezett – tette hozzá.

Borítóképünkön Szlávik János infektológus

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!