SZNT-elnök: számítunk a magyar társadalom szolidaritására a nemzeti régiók ügyében

A nemzeti összetartozás évében vagyunk, számítunk Magyarország, a magyar társadalom szolidaritására – hangsúlyozta Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) elnöke az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.

Az elnök elmondta: a Székely Nemzeti Tanács nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezését mostanáig 132 ezren írták alá a szükséges 1 millióból. Az lenne a biztonságos ha 1 millió 1-2 százezer aláírás gyűlne össze tette hozzá.

Ön így csatlakozhat

A polgári kezdeményezést ezen a linken, a „Támogatom” fülre kattintva interneten keresztül bárki aláírhatja. Szükség esetén a kitöltéshez az anyaországi magyarok " target="_blank" rel="noopener noreferrer">az itt található videóban kaphatnak segítséget, az erdélyi magyarok pedig itt.

Kifejtette: Székelyföld, Kalotaszeg, Partium, Felvidék magyarlakta területei is érdekeltek ebben.

A történelmi Magyarország területén, az elszakított területeken több olyan régió van, amely megőrizte a magyar többséget. Azt szeretnék, ha ezek a régiók nemzeti identitásukat is megőriznék emelte ki.

Európa különböző nemzeti régióiban más-más helyzet, de az közös, hogy mindegyik régió meg akarja őrizni nemzeti identitását jegyezte meg.

Izsák Balázs elmondta: azt várják, hogy a következő 70 napban minél több magyar ember írja alá kezdeményezésüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!