érvényes szavazás

2018.09.16. 22:43

A Fidesz jelöltje nyerte a polgármester-választást Tiszavasváriban

Szőke Zoltán kapta a legtöbb szavazatot a vasárnap megtartott időközi polgármester-választáson, amelyet azért tartottak, mert a korábbi polgármester összeférhetetlenség miatt lemondott településvezetői tisztségéről.

Ostorháziné Kórik Zsuzsanna Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei város aljegyzője elmondta, hogy a voksoláson 4609-en jelentek meg, az érvényes szavazatok száma 4546 volt.

Az önkormányzati testületben képviselőként dolgozó kormánypárti jelöltre 1897-en szavaztak, a négy független jelölt közül a város jelenlegi jegyzőjére, Badics Ildikóra 1676, Rozgonyi Attilára 433, a szintén testületi tag Munkácsi Mihályra 361, míg Nácsáné Kalán Eszterre 179 szavazat érkezett.

A voksolást azért kell megtartani, mert Fülöp Erik (Jobbik) polgármester április 8-án az országgyűlési választásokon pártja listáján képviselői mandátumot szerzett és összeférhetetlenség miatt lemondott településvezetői tisztségéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!