Ország-világ

2021.05.03. 12:18

Szüntelen tagadással nem lehet megszünteti a járványt (videó)

Dömötör Csaba arra kérte a baloldali szavazókat, hogy oltassák be magukat.

Kocsis-Cake Olivio napirend előtt arról beszélt: múlt héten a kormány és Orbán Viktor kegyelmes úr módjára osztogatta a Pfizer-vakcinát, amivel „több órás idegeskedésnek” tették ki az embereket, „összeugrasztották” őket. „Tényleg ezt gondolják szervezett, tömeges oltásnak?” – kérdezte a Párbeszéd politikusa, aki szerint azért pénteken került sor minderre, mert a hétvégén nyitottak Mészáros Lőrinc szállodái, kellett a profit – írja a Magyar Nemzet.

Válaszában a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára úgy fogalmazott, megérti, hogy Kocsis-Cake kellemetlenül érzi magát, amikor a kormány emlékezteti az embereket a baloldal oltásellenességére, amit az is szükségessé tesz, hogy egy felmérés szerint a csökkent a baloldali szavazók oltási hajlandósága.

Őket Dömötör Csaba arra kérte, hogy ne hallgassanak a baloldal halálkampányára és oltassák be magukat.

Az államtitkár mérföldkőnek nevezte, hogy a beoltottak száma meghaladta a négymilliót és hangsúlyozta: ennek köszönhetően csökken az új megbetegedések és a halálozások száma, hamarosan kezdődik a fiatalok oltása is, az ország pedig lépésről-lépésre újra nyit.

„Ez minden, csak nem összeomlás. Ahelyett, hogy sértegetné az oltási programban résztvevőket inkább köszönje meg ezt az óriási munkát”

– mondta Dömötör Csaba.

Mint fogalmazott: a baloldal következetesen megtámadott minden éppen aktuális védelmi intézkedést, nyitottak volna amikor elindult a járvány harmadik hulláma, és zárva tartanának most, amikor már el lehet kezdeni nyitni, ám „szüntelen tagadással, golyózáporra nem lehet megszünteti a járványt, de egy országot kormányozni sem”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!