dráma

2017.08.17. 18:11

Tengerbe fulladt egy magyar nő Bulgáriában

A 28 éves magyar nő a kelet-bolgár Pomorie város partjainál merült el – közölte csütörtökön a helyi rendőrség

A hatóságokhoz helyi idő szerint hajnali 2 óra előtt nem sokkal érkezett a bejelentés az egyik szállodából arról, hogy egy nő szemtanúk szerint elsüllyedt a tengerben – jelentette a bolgár belügyminisztérium burgaszi igazgatósága.

A helyszínre kiérkező rendőrök és a Burgasz megyei tűz- és polgárvédelmi szolgálat munkatársai később megtalálták a nő holttestét.

A szálloda menedzsere elmondta, hogy hallotta, amint a nő néhány barátja német nyelven segítségért kiált, ekkor döntött úgy, hogy értesíti a hatóságokat.

A 28 éves, a bolgár médiában G. N. monogrammal említett magyar nő Bécsben élt, és egy héttagú társasággal érkezett Pomoriébe nyaralni.

A külképviselet felvette a kapcsolatot a Bulgáriában tengerbe fulladt magyar nő hozzátartozóival és a hatóságokkal tudatta a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) csütörtök délután.

Tájékoztatásuk szerint a Pomorie közelében tengerbe fulladt magyar állampolgár ügyében a szófiai nagykövetségének munkatársai vették fel a kapcsolatot az illetékes bolgár hatóságokkal és értesítették ez elhunyt hozzátartozóit.

Az ügyben eljáró konzul folyamatos kapcsolatban van a helyi hatóságokkal és a hozzátartozókkal, továbbá minden konzuli segítséget megad a tragédiában érintett családtagoknak – írta a KKM.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!