bűnügy

2019.12.06. 19:56

Terroristák gyilkolták le egy busz nem muszlim utasait Kenyában

Egy előzetes jelentés szerint az áldozatok többsége rendőr volt.

Legyilkolták egy busz nem muszlim utasait pénteken a szomáliai al-Shabaab terrorszervezet iszlamistái Kenya északi részén. A szélsőségesek nyolc embert öltek meg.

Az AP amerikai hírügynökség, amely betekintést nyert a történtekről készült rendőrségi jelentésbe, közölte, hogy ismeretlen számú szélsőséges tartóztatta fel a buszt közel a szomáliai határhoz, majd kiválogatták az áldozataikat.

Egy előzetes jelentés szerint a meggyilkoltak többsége rendőr volt. A rendvédelmi szervek tagjai visszatérőben voltak Elwak és Mandera településeken lévő szolgálati helyükre.

Az al-Shabaab elismerte, hogy a mészárlást tagjai követték el. Az al-Kaida nemzetközi terrorhálózattal kapcsolatban álló csoport kiemelt célpontjai a kenyai biztonsági erők, mert a kenyai hadsereg 2011-ben beavatkozott a szomáliai konfliktusba, és aktívan részt vett az iszlamisták kiszorításában az ország jelentős területeiről.

A szélsőségesek egyik legsúlyosabb merényletüket Kenyában 2014-ben követték el, amikor eltérítettek egy buszt Mandera megyében, és lemészárolták a nem muszlim vallású utasokat, 28 embert.

Kenya lakosságának több mint 80 százaléka keresztény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!