cenzúra

2020.06.06. 09:19

Tetszés szerint hoz szabályokat a Twitter, hogy kiszúrjon Trumppal

A Twitter leszedte Trump megemlékezési videóját, melyben George Floyd emléke előtt tiszteleg.

Washington, 2020. mjus 29. Donald Trump amerikai elnk a washingtoni Fehr Hz Ovlis Irodjban 2020. mjus 28-n, mieltt alrja a kzssgi platformokra vonatkoz szablyok fellvizsglatrl szl elnki rendeletet. Ezek a szablyok jogi vdelmet biztostanak a kzssgi platformokon elhelyezett tartalmaknak, egyben az zemeltetk szmra lehetsget adnak azok "jhiszem" moderlsra is. A szably fellvizsglatra azt kveten kerlt sor, hogy mjus 26-n a Twitter hamisknt jellte meg Trump Hrom bejegyzst, amelyek arrl szltak, hogy a levlben trtn szavazs a vlasztsok "elcsalshoz" vezethet. MTI/EPA/The New York Times pool/Doug Mills

Forrás: MTI / EPA / The New York Times pool

Fotó: Doug Mills

A közösségi oldal nem először hoz új szabályt, hogy cenzúrázza az elnök tartalmait. Trump kampányszóvivője felháborodásának adott hangot, hogy az oldal egy ilyen fontos üzenet esetén sem tud lemondani a kettős mércéről – számolt be a V4NA.

A törvénytisztelő polgárok hangját meg kell hallani, tisztán és érthetően„, fogalmazott videójában Donald Trump amerikai elnök, melyben az elhunyt George Floydra emlékezett és arra szólított fel minden amerikait, hogy ne gyalázzák meg a férfi emlékét azzal, hogy átadják magukat az erőszaknak, hanem tanúsítsanak szolidaritást és szeretetet, így emlékezve az elhunytra és a tragédiára, aminek sosem szabadott volna megtörténnie.

Az elnök rámutatott, hogy ez az út vezet a gyógyuláshoz, amire az országnak törekednie kell.

Az üzenet bár fontos állásfoglalás Amerika első emberétől, melyet minden más közösségi oldal megfelelőnek talált, a Twitter úgy döntött, hogy leszedi a videót, mert állítása szerint ”szerzői jogokat sért„.

Bár Trump nem reagált az esetre, Andrew Clark, az elnök kampányszóvivője felháborodásának adott hangot, elmondva, hogy ez a kettős mérce újbóli megnyilvánulása.

”A Twitter nem először hoz olyan megmagyarázhatatlan szabályokat, amik valamiért csak a Trump kampányra vonatkoznak, de másokra nem„, fogalmazott Clark majd hozzátette, ez egy újabb emlékeztető, hogy a Twitter csak kitalálja a szabályokat”.

Borítókép: Donald Trump amerikai elnök a washingtoni Fehér Ház Ovális Irodájában 2020. május 28-án, mielőtt aláírja a közösségi platformokra vonatkozó szabályok felülvizsgálatáról szóló elnöki rendeletet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!