becslés

2017.10.08. 16:19

Tízezer látogató is összejöhet a V4 vasárnapon

Princzinger Péter a helyszínen nyilatkozva felidézte: a visegrádi együttműködés, amely 1991-ben jött létre, elsősorban politikai, diplomáciai, gazdasági összefogás.

Tízezer látogatóra számítanak a visegrádi országok nemzeti értékeit bemutató, V4 vasárnap elnevezésű rendezvényen a fővárosi Várkert Bazárnál – mondta a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Princzinger Péter a helyszínen nyilatkozva felidézte: a visegrádi együttműködés, amely 1991-ben jött létre, elsősorban politikai, diplomáciai, gazdasági összefogás.

A V4 vasárnap megrendezésével az volt a cél, hogy ezt a politikai „képződményt” közelebb vigyék az emberekhez, „életszerűbbé tegyék” – mondta. Ehhez azt tartották a legjobb eszköznek, ha az érdeklődők megismerhetik a másik országok kultúráját – fűzte hozzá.

Hangsúlyozta: mindenkit várnak, nincs se belépődíj, se regisztráció, a látogatók kóstolhatnak, zenét hallgathatnak vagy éppen játékszereket készíthetnek. Az eddigi zenei program katonazenekarok produkcióiból állt, délután következnek a dzsessz- és világzenei előadások.

Közlése szerint jelenleg is több ezer ember vesz részt a rendezvényen, amely este 6 óráig tart, így nem túlzás azt állítani, hogy „tízezres nagyságrendben” számítanak látogatókra.

Princzinger Péter kitért arra is, hogy a rendezvénynek a következő egy évben Magyarországon biztosan lesz folytatása, hétvégenként lesz valamilyen V4-es kötődésű program, koncertek, képzőművészeti, iparművészeti bemutatók vagy éppen sportversenyek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!