halálos baleset

2019.08.06. 17:34

Több bányász megfulladt egy kongói aranybányában

Megfulladt hat bányász a Kongói Demokratikus Köztársaság Ituri tartományában található egyik aranybányában – közölte egy helyi tisztségviselő kedden.

„A hat vájár oxigénhiány miatt halt meg az egyik járatban” – mondta Pierre Bilikisende, Mungwalu bányásztelepülés vezetője a dpa német hírügynökségnek nyilatkozva.

Bilikisende szerint a bányászok halálát az okozta, hogy a felszínen lévő szellőztető berendezés, amely levegőt pumpál a bánya járataiba, meghibásodott hétfőn este.

Az ásványkincsekben gazdag Kongói Demokratikus Köztársaságban széles körben folytatnak bányászati tevékenységet, ezért a balesetek sem mennek ritkaságszámba.

A Kongói Demokratikus Köztársaság északkeleti részén emellett tavaly nyár óta ebolajárvány szedi áldozatait. A helyzetet tovább bonyolítja, hogy számos fegyveres csoport rivalizál egymással a földterületek, valamint az ásványkincsek – főleg a kobalt és az arany – kitermelésének az ellenőrzéséért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!