fennakadás

2018.01.07. 16:46

Több ezer autós rekedt a hóban Spanyolországban

Sokan a kocsiban töltötték az éjszakát.

Több ezer ember rekedt a gépkocsijában vasárnapra virradóra a spanyol utakon a heves havazásban, a legrosszabb helyzet az AP6-os országút Madrid és Segovia közötti szakaszán alakult ki, ahol százak kényszerültek arra, hogy járművükben töltsék az egész éjszakát.

A spanyol hadsereg vészhelyzeti alakulata (UME) 250 katonát küldött az autósok kiszabadítására. A közlekedési hatóságok szerint mintegy ezer jármű továbbra is a hó fogja.

„Az AP6-oson sok autó rekedt el, de kilométerről kilométerre, fáradhatatlanul dolgozzuk magunkat előre, hogy minél hamarább mindenkit elérhessünk”

- közölte az UME a Twitteren.

A spanyol közszolgálati televízióban mutatott felvételek alapján a katonák és a tűzoltók hókotrókkal igyekeztek szabaddá tenni az utakat. A hóban rekedt autósokat pedig pokrócokkal és meleg italokkal látták el.

A tél beköszönte a karácsonyi szabadságukból hazafelé tartó spanyolokat váratlanul érte. Számos érintett arra panaszkodott, hogy órákig kellett a hidegben segítségre várnia.

„Néhány autóban elfogyott a benzin. Lassan kezdünk aggódni”

- mondta Sara Ramos a spanyol televíziónak, aki férjével és két kisgyerekével autóstul rekedt a hóban. A család a járművében töltötte az éjszakát, utoljára szombat délben ettek valamit.

A közlekedési hatóság azt javasolta az érintetteknek, járassák a motorokat, hogy melegen tartsák magukat. A spanyol meteorológiai szolgálat vasárnap erős széllel kísért újabb havazásra és esőzésre figyelmeztetett, és 37 tartományban riasztást adott ki várható heves havazás, erős szél és záporok miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!