óvatosan!

2021.01.31. 11:38

Több megyében is ónos esőre figyelmeztetnek

Első és másodfokú figyelmeztetést is kiadott az ónos eső veszélye miatt vasárnapra az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Budapest, 2017. február 1. Egy gyalogos kutyával megy át a zebrán az ónos esõben Budapesten, az Andrássy úton 2017. február 1-jén. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Veszélyjelzésük szerint Csongrád-Csanád megyére adták ki a másodfokú figyelmeztetést. Ott tartós (többórás) ónos eső várható. Szintén az ónos eső veszélye miatt Baranya, Bács-Kiskun, Békés és Hajdú-Bihar megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

A havazás miatt Baranya, Somogy és Zala megyére, míg a hófúvás veszélye miatt Baranya, Somogy és Veszprém megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Azt írták: estig további maximum 5 centiméter olvadozó, vizes, tapadó hó várható, főleg a Dél-Dunántúlon. Az élénkülő, erősödő északkeleti szél a Bakonyban, Dél-Dunántúlon helyenként hordhatja a havat.

Az esti órákban délen, délkeleten továbbra is kialakulhat ónos eső elsősorban Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád megyében, majd hajnaltól már északabbra is, Békés, majd Hajdú-Bihar megyében. Helyenként pár tized milliméter, néhol (nagyobb eséllyel a délkeleti megyékben) 1 milliméter feletti mennyiség is összegyűlhet – írták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!