mérgezés

2019.02.22. 17:37

Több mint 40 ember halálát okozta pancsolt szesz Indiában

Legkevesebb 41 ember halálát okozta pancsolt szesz Indiában, további húszan pedig válságos állapotban vannak – közölték a helyi hatóságok pénteken.

A tájékoztatás szerint teaültetvényen dolgozó munkások ittak illegálisan előállított alkoholból, miután kézhez kapták munkabérüket.

Az északkelet-indiai Asszám államban történt mérgezés halálos áldozatai között legkevesebb hét nő is van.

Eddig 41-en haltak meg, és további 45 embert kezelnek kórházban, közülük húsznak válságos az állapota. Csütörtökön közel százan ittak a hamisított szeszből – közölte egy helyi tisztviselő a Reuters hírügynökséggel.

Alig két hete India északi részén több mint 100 ember halt meg pancsolt szesz fogyasztása miatt.

Indiában széles körben elterjedt a pancsolt italok fogyasztása, ugyanis sokkal olcsóbbak az import áruknál és az ismert indiai márkáknál.

A nemzeti bűnügyi nyilvántartási hivatal szerint átlagosan körülbelül ezer ember hal meg évente Indiában illegálisan készült szesz miatt, főleg a társadalom szegényebb rétegeiből. Ezeket az italokat általában rossz minőségű alapanyagokból, ipari alkoholból és egyéb mérgező szerekből keverik ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!