megtévedt

2018.04.19. 17:39

Több mint félmillió eurót játszott el egy olasz pap

A megtévedt lelkészt két év szabadságvesztésre ítélték sikkasztásért, de emellett szenvedélye leküzdése érdekében terápián is részt kell vennie.

Több mint félmillió eurót játszott el Olaszországban egy pap egyházközsége pénzéből – jelentette a helyi sajtó a katolikus egyház forrásaira hivatkozva csütörtökön.

A 48 éves pap elismerte bűnösségét cserébe egy vádalku keretében két év szabadságvesztésre ítélték sikkasztásért. Az ügyészséggel kötött megállapodás értelmében részletekben kell visszafizetnie az eljátszott pénzt, illetve játékszenvedélye miatt – az egyház áldásával – egy terápiának is alá kell vetnie magát.

A trevisói egyházmegye közlése szerint a sikkasztó pap kifejezte azt a szándékát, hogy vissza akar térni lelkészi teendőihez.

A férfi 2016 októberéig látott el plébánosi tisztséget a Veneto régióban fekvő Spinea településen. A helyi egyházközség akkori közlése szerint kimerültség miatt vált meg posztjától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!