vállalnák a felelősséget

2018.02.10. 12:52

Több száz nő és gyermek van szír fogságban

Az Iszlám Állam terrorista szervezet mintegy nyolcszáz női tagját tartják fogva a gyerekeikkel együtt Szíria északi, kurdok lakta részén.

A Die Welt című újság a Human Rights Watch (HRW) emberi jogi szervezet terrorizmussal foglalkozó egyik szakértőjére hivatkozva szombati számában arról ír, hogy a dzsihadista szervezet több száz nő tagját és a gyerekeiket több táborban őrzik a régióban.

Nadim Houry az újságnak azt mondta, hozzávetőleg negyven országból, köztük Kanadából, Franciaországból, Nagy-Britanniából, Törökországból, Ausztráliából származnak, és 15 német is van közöttük. A szakértő januárban találkozott és beszélt velük.

„Ezek a nők nagyon nehéz helyzetben vannak. A körülmények elsősorban a gyerekek számára rendkívül rosszak” – fogalmazott, hozzátéve, hogy a nők haza akarnak térni, még ha ez azt is jelenti, hogy igazságszolgáltatás elé kell állniuk.

Nadim Houry felszólította az európai kormányokat, hogy engedjék haza a gyerekeket. Ők „nem követtek el semmilyen bűnt, a háború és sokszor a radikalizálódott szüleik áldozatai” – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!