Baleset

2018.03.02. 09:47

Tűz miatt több tucatnyian meghaltak egy bakui drogrehabilitációs központban

A legfrissebb adatok szerint huszonnégyen meghaltak, négyen megsérültek egy drogrehabilitációs központban keletkezett tűzben pénteken az azerbajdzsáni főváros, Baku belvárosában - közölték a helyi hatóságok.

Az első vizsgálatok szerint a tüzet az elektromos vezeték hibája okozhatta a faszerkezetű épületben.

Korábban az APA helyi hírügynökség azt írta, hogy harmincan haltak meg.

A beszámolók szerint a halálos áldozatok gyakorlatilag mozgásképtelen, ágyhoz kötött betegek voltak, akik nem tudtak kimenekülni a tűzből. A helyszínre érkezett tűzoltóknak sikerült a lángokat megfékezniük. Harmincnégy embert kimenekítettek az épületből. Négy sérültet kórházba szállítottak.

A kaukázusi köztársaságban gyakoriak a tüzek a lakóépületekben és a tömegközlekedési eszközökön. Néhány éve, 2015 májusában 15 ember meghalt egy többemeletes épületben Baku külterületén.

Még korábban, 1995-ben 289-en haltak meg egy tűzben a szovjet időben épült és rossz műszaki állapotú metróban, a fővárosban. Ez volt a világ metróiban történt szerencsétlenségek közül a legsúlyosabb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!