gyenesdiási villámcsapás

2018.08.04. 11:35

Válságos állapotban van az egyik sérült

Válságos állapotban van a pénteki, gyenesdiási villámcsapás negyedik sérültje – közölte a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórház szombaton.

Az egészségügyi intézmény tájékoztatása szerint válságos állapotban van az a középkorú nő, akit pénteken a legsúlyosabb állapotban szállítottak kórházba, miután a gyenesdiási strandon villám csapott egy fába és az alatta álló emberekbe.

Kvarda Attila, a Keszthelyi Kórház főigazgatója szombaton elmondta: az életveszélyes állapotban kórházba került középkorú férfit továbbra is intenzív osztályon ápolják, állapota kielégítő.

Egy fiatal német nő – akit könnyebb fejsérülésekkel szállítottak be – szombat reggel elhagyhatta a kórházat. Szintén kielégítő az állapota a Keszthelyen ápolt harmadik sérültnek, egy fiatal nőnek, akit várhatóan szombaton ugyancsak hazaengednek, ha a még hátralévő vizsgálatok eredményei nála is negatívak lesznek – jelezte az intézmény főigazgatója.

Péntek délután négy embert (három nőt és egy férfit) vittek a mentők kórházba – a legsúlyosabb állapotút Szombathelyre -, miután a gyenesdiási strandon villám csapott egy fába és az alatta álló emberekbe. A villám közvetlenül három embert sújtott – közülük két sérültet a helyszínen újra kellett éleszteni -, a negyedik pedig egy elesés során szerzett könnyebb fejsérüléseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!