nem jó pólóban volt

2021.09.02. 17:16

Transzvesztiták nekiestek egy melegfelvonulás résztvevőjének (videó)

A transzneműek nemtetszését a férfi pólója váltotta ki, a homofób megnyilvánulások miatt végül a rendőrök kísérték el a férfit a helyszínről.

Rendőrök vezettek el egy férfit a Manchester Pride nevű felvonulásról, miután hangosan skandálva inzultálni kezdte a többi felvonuló. A kirekesztés a férfi pólója miatt történt, azon ugyanis az LGB Alliance nevű egyesület logója volt feltüntetve – írja a V4NA.

A man wearing a t-shirt with the anti-trans rights LGB Alliance is made to leave Manchester Pride to chants of „Trans lives matter”.

Media outlets note: the 'LGB Alliance' does not represent lesbian, gay or bisexual people in any shape or form.https://t.co/vGfwbQKbrS

Az LGB mozaikszóból nem véletlenül hiányzik a transzneműeket jelölő T betű, a londoni székhelyű egyesület tagjai ugyanis úgy vélik, hogy a transzneműek nem tartoznak a köreikbe, ők ugyanis

a leszbikusok, a biszexuálisok és a melegek jogait védik, a transzneműekről azonban úgy gondolják, hogy nemi szélsőségesek.

Az LGB Alliance nevű brit jótékonysági és érdekképviseleti csoportot 2019-ben hozta létre Bev Jackson és Kate Harris. A csoport a transzneműeket is tömörítő LGBT nevű csoporttal ellentétben csakis arra összpontosít, hogy érvényesítse a leszbikusok, biszexuálisok és meleg férfiak azon jogát, hogy azonos neműekhez vonzódónak minősíthessék magukat, kijelentik továbbá, hogy ezt a jogot veszélyeztetik a biológiai nem és a gender fogalmának összezavarására irányuló próbálkozások. Az LGB Alliance egyértelműen ellenzi a nem identitás iskolákban történő oktatását, a gyermekek identitászavarának gyógyszeres kezelését, valamint a nemek elismerésének reformját is.

A történtekre reagált a Twitteren a csoport egyik alapítója, Bev Jackson, aki azt írta, hogy ha egy Pride felvonuláson az emberek bántalmazni akarnak egy olyan meleg férfit, aki az azonos neműek iránt vonzódó személyek jogait támogató szervezet pólóját viseli, és az inzultus odáig fajul, hogy az illetőnek rendőri védelemre van szüksége, azt nem lehet másként jellemezni, mint homofób megfélemlítés.

If people at a Pride event scream abuse at a gay man wearing merchandise of an organization supporting the rights of people with same-sex sexual orientation and he has to be given police protection – that crowd is engaging in homophobic intimidation. No other way to describe it. https://t.co/PzpAyR2lWm

Bev Jackson azt is leszögezte, hogy az azonos neműekhez vonzódó személyek gyakran szenvednek attól, hogy „LMBT”-nek minősítik őket, ez rendkívül zavarja a fiatalokat, hozzátéve, hogy az általa alapított csoport tagjai nem utálnak senkit, de a nemi identitás teljesen más kérdés, ezért az LGBT rövidítést nem fogadják el.

Az inzultált férfi, Alexander Bramham, aki szintén az LGB Alliance tagja, nyilatkozott a GB News-nak a hétvégén történtekről, elmondása alapján félelmetes volt a helyzet, olyan volt, mint ha szét akarták volna őt tépni a transznemű felvonulók.

You were superb in the item on " target="_blank" rel="noopener noreferrer">@GBNews this evening. As were all those involved. So refreshing to hear these issues given enough air time, with young, articulate voices. Excellent. https://t.co/XhCVbOXL6W

Nem ez volt az első atrocitás az idén a melegfelvonulásokon, június végén Párizsban muszlimok támadtak rá egy fiatalemberre, aki egykor muszlim volt, de áttért a keresztény hitre, a támadók megpróbálták kitépni a fiú kezéből a nála lévő tunéziai zászlót.

[Info " target="_blank" rel="noopener noreferrer">@valeurs] Agression homophobe á la #GayPride á Paris: un militant #LGBT, ex-réfugié musulman naturalisé et converti au catholicisme, a été frappé et insulté par 2 racailles qui ont tenté de lui arracher son drapeau tunisien.Ils ont été signalés á la police #MarcheDesFiertes pic.twitter.com/J1mHFHpyQq

Szintén a párizsi tüntetésen volt egy másik atrocitás is, amelynek megfékezéséhez a rendőrök közbelépésére volt szükség, amikor leszbikusokra támadt egy transzneműekből és queer aktivistákból álló csoport.

Un collectif lesbien attaqué par des militants trans et queer, la police intervient. " target="_blank" rel="noopener noreferrer">#Pride2021 #Pride pic.twitter.com/0flDAQcZ1D

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!