halottak, sérültek

2019.02.27. 12:00

Tűz ütött ki az egyiptomi főváros főpályaudvarán

Egy szemtanú beszámolója szerint hatalmas robbanás hallatszott, amikor egy vonat nekihajtott a vágány végén lévő ütközőbaknak.

Kairó, 2019. február 27. Kiégett mozdony a kairói Ramszesz fõpályaudvaron 2019. február 27-én. A tûzben legkevesebb tíz ember életét vesztette és húsznál többen megsérültek. Szemtanúk szerint hatalmas robbanás hallatszott, amikor egy vonat nekihajtott a vágány végén lévõ ütközõbaknak. MTI/EPA

Forrás: MTI / EPA

A szemtanú elszenesedett holttesteket látott mindenhol. Mint elmondta, a peronon állt, és saját szemével látta, hogy egy szerelvény nagy sebességgel belefutott az ütközőbakba. Az emberek menekülni kezdtek, és sokan amiatt haltak meg, hogy felrobbant a mozdony üzemanyagtartálya.

Legalább húsz ember vesztette életét, és negyvenen megsérültek.

A helyszínen sűrű, fekete füst gomolygott az ég felé.

Mohammed Szaid, a kairói vasúti kórház igazgatója azt mondta, várhatóan növekedni fog a halálos áldozatok száma.

Emberek gyülekeznek a kairói Ramszesz főpályaudvar előtt 2019. február 27-én.
MTI/EPA/Mohamed Hosszam

Az al-Áhrám című helyi napilap azt írta, hogy a vonat balesetet szenvedett, és emiatt robbant fel az üzemanyagtartálya, ezt követően tűz keletkezett a pályaudvaron. Az újság szerint a tragédia részleteit még nem erősítették meg hivatalosan.

A katasztrófa után lemondott a közlekedési miniszter. Musztafa Madbuli kormányfő elfogadta Hisám Arafát lemondását.

A II. Ramszesz fáraóról elnevezett pályaudvar a megapolisz belvárosában található. A vasútállomás jelentős közlekedési csomópont, két metróvonal és több buszjárat is érinti.

Borítókép: Kiégett mozdony a kairói Ramszesz főpályaudvaron 2019. február 27-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!