globális veszély

2018.03.12. 15:36

Tuzson Bence: szélsőséges az ENSZ migrációs javaslata

A kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy ne tudják bevándorlóországgá változtatni Magyarországot - mondta a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár.

Budapest, 2018. február 13. Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár a „Stop Soros” törvénycsomag benyújtásáról tartott sajtótájékoztatón a Nemzeti Kommunikációs Hivatal fővárosi székházában 2018. február 13-án.

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Kovács Attila

Az ENSZ azt akarja elérni, hogy Magyarország bontsa le a határzárat, fogadjon be migránsokat, és fizesse meg ennek az árát – mondta a politikus, közölve: Magyarország teljes egészében elutasítja ezt az elképzelést, „ez olyan kérdés, amelyben Magyarország dönt, és nem pedig az ENSZ”. „Mindent megteszünk annak érdekében, hogy ne tudják bevándorlóországgá változtatni Magyarországot, hanem megmaradhasson olyannak, amilyen” – fogalmazott.

Tuzson Bence jelezte: az ENSZ-ben hétfőn kezdődik az újabb tárgyalási forduló a migrációs csomagról, Magyarországot Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter képviseli, aki ismerteti a kormány 12 pontos álláspontját. Ennek célja, hogy az ENSZ javaslata migrációpárti helyett migrációt ellenzővé váljon – mondta, hangsúlyozva: Magyarországnak az ENSZ-megállapodás akkor elfogadható, ha érvényesül az álláspontja, vagyis a 12 pont bekerül a jelenlegi javaslatba.

Magyarország sikerének nevezte továbbá, hogy kemény fellépéssel elérték: az Európai Unió delegációvezetője nem tud majd közös EU-s álláspontot kifejteni a témában New Yorkban, hiszen nincs ilyen. Magyarország így a saját álláspontját képviselheti, és elmondhatja, miért nem ért egyet az ENSZ migrációs csomagjával, amelyet a kormány globális szinten veszélyesnek tart, hiszen globális szinten szervezné a migrációt – mondta a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár.

Emlékeztetett: az első kormányközi vitában az unió delegációvezetője annak ellenére szólalt fel, hogy nem volt közös európai uniós álláspont. Ezzel megtévesztette a nemzetközi közösséget, azt a látszatot keltette ugyanis, mintha Európában lenne egy közös migrációpárti vélemény – tette hozzá Tuzson Bence.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!