felerősödött migráció

2021.08.07. 20:30

Újabb civil hajó tett partra migránsokat Szicílián

A migránsokat először koronavírustesztnek vetik alá, mielőtt átszállítanák őket egy karanténhajóra, amelyen a járvány miatti elővigyázatosságból két hetet kell eltölteniük.

Kikötött egy illegális bevándorlókat szállító civil hajó szombaton a szicíliai Trapani kikötőjében.

A SeaWatch International német nem kormányzati szervezet által üzemeltetett hajó Tunézia közelében, nemzetközi vizeken vette fedélzetére a túlzsúfolt lélekvesztőkön Európába igyekvő 257 illegális bevándorlót, többségében marokkói, bangladesi, egyiptomi és szíriai férfiakat. A migránsokat először koronavírustesztnek vetik alá, mielőtt átszállítanák őket egy karanténhajóra, amelyen a járvány miatti elővigyázatosságból két hetet kell eltölteniük.

Eközben egy másik civil hajó, a francia SOS Mediterranee nem kormányzati szervezet által üzemeltetett Ocean Viking 549 migránssal, köztük 118 kiskorúval a fedélzetén szintén engedélyt kapott arra, hogy vasárnap kikössön a szicíliai Pozzallóban.

Az elmúlt hónapokban a meleg időjárás nyomán felerősödött a Líbiából és Tunéziából Európa felé induló tengeri migráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!