eldöntötte

2018.12.17. 13:01

Újabb RMDSZ-elnöki mandátumra pályázik Kelemen Hunor

Van benne elegendő erő, tudás és tapasztalat a folytatáshoz.

Kelemen Hunor újabb elnöki mandátumra pályázik a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) élén – tájékoztatott internetes oldalán a Krónika napilap.

Az RMDSZ elnöke egy hétfői kolozsvári sajtóbeszélgetésen jelentette be szándékát. Elmondta: nem volt egyértelmű, hogy elindul a harmadik elnöki mandátumáért, viszont részben az RMDSZ-es kollégáival folytatott beszélgetései során arra a következtetésre jutott, hogy van benne elegendő erő, tudás és tapasztalat a folytatáshoz.

Nem vagyok az az ember, akinek nincsenek dilemmái, az is megfordult a fejemben, hogy (...) ennyi idő elteltével talán elérkezett az idő a változásra a szövetségen belül. Végül a folytatás mellett döntöttem. Azt mérlegeltem, hogy az érdekképviselet nyerjen – jelentette ki a magyar újságírókkal folytatott háttérbeszélgetésen.

Kérdésre válaszolva a szövetségi elnök elmondta, ha rajta múlik, Porcsalmi Bálint ügyvezető elnökkel közösen folytatja az RMDSZ irányítását.

Az RMDSZ február 22-23-án Kolozsváron tartja 14. tisztújító kongresszusát. Kelemen Hunor esetleges kihívóinak január 8-ig kell megpályázniuk a tisztséget.

Kelemen Hunor 2011 februárja óta irányítja az RMDSZ-t. A szövetség élén Markó Bélát váltotta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!