üldözés

2021.07.06. 11:53

Ukrán cigarettacsempészt fogtak el Záhonynál

A férfi menekülés közben rövid időn belül közúti balesetet okozott, és autójával felborult.

Csempészettel és hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsít egy Záhony közelében elfogott ukrán férfit az ügyészség – tudatta a Központi Nyomozó Főügyészség kedden.

Azt írták: az ukrán férfi július 2-án belépésre jelentkezett a záhonyi határátkelőhelyen, ám a pénzügyőrök ukrán eredetű, adójegy nélküli cigarettát találtak az autójában elrejtve. Amikor a férfi ezt észrevette, beült az autójába és kitolatott a vizsgálati helyről.

Az egyik pénzügyőr a jármű elé állva megállásra szólította fel a férfit, aki azonban nagy sebességgel megindult felé. A pénzügyőr kitért a jármű útjából, majd kilincsét megfogva megpróbálta kinyitni. A gyanúsított gyorsított, néhány méteren át magával húzta a kilincset fogó pénzügyőrt.

Egy másik pénzügyőr is odasietett, hogy megakadályozza a gépkocsi távozását, de az elkövető erőteljes gyorsítással a pénzügyőr felé indult, aki elugrott a jármű elől. Az ukrán férfi menekülés közbe rövid időn belül közúti balesetet okozott, és autójával felborult.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét, hivatalos személy elleni erőszak és kétrendbeli közúti veszélyeztetés miatt hallgatta ki gyanúsítottként és indítványt tett a letartóztatására, amelyről a Debreceni Járásbíróság dönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!