Illegális bevándorlás

2018.06.18. 06:12

Üldözés közben szenvedtek halálos balesetet az embercsempészek

Baleset ért vasárnap Texasban egy a jelentések szerint illegális bevándorlókat szállító gépkocsit, amelyet üldözőbe vettek a határőrök. A szerencsétlenségben legalább öten vesztették életüket, és többen súlyosan megsérültek.

Az amerikai határőrizeti szervek közlése szerint vasárnap délelőtt a határőrök három városi terepjáróra (SUV) lettek figyelmesek, és gyanítva, hogy embercsempészek járműiről van szó, leintették őket. Két kocsi meg is állt – utasaik közül később többeket őrizetbe vettek -, ám a harmadik továbbhajtott. Az egyik határőr üldözőbe vette a menekülő autót, és a hajszába bekapcsolódtak a helyi seriff emberei is.

A CNN amerikai hírtelevízió híradása szerint az országúton 160 kilométeres sebességgel menekülő gépkocsi egy ponton felborult, többször megpördült és eközben az autóból 12 ember kiesett. Öten közülük életüket vesztették, többen súlyosan megsérültek.

További két embert, a gépkocsi vezetőjét és az egyik utast, akik vélhetően amerikai állampolgárok, a hatóságok letartóztatták.

Az áldozatok többsége feltételezések szerint illegálisan tartózkodott az országban. A sérültek közül néhányat mentőhelikopterrel vittek a helyszíntől mintegy 150 kilométerre északkeletre lévő San Antonióba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!