biatorbágy

2018.04.10. 12:10

Világháborús bombát találtak az iskolaudvaron

Feltehetően világháborús bomba került elő egy biatorbágyi általános iskola udvarán kedden - tájékoztatott a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje.

Markovics Zita elmondta: Biatorbágyon a Karinthy Frigyes utca 4. szám alatti iskola udvarán tereprendezési munkálatok közben akadtak egy feltehetően második világháborús, nagyjából 100 kilós bombára.

A feltételezett robbanótest 45 fokos szögben 50 centiméter hosszan áll ki a földből. Ahhoz, hogy a tűzszerészek azonosíthassák, ki kellett üríteni az iskolát és a 200 méter sugarú körben található házakat is – közölte a kommunikációs tiszt.

Markovics Zita később elmondta: a tűzszerészi munkálatok idejére öt utcában – a Karinthy, a Kazinczy, a Mária királynő és a Dózsa György utcában – 43 lakóházat ürítettek ki. Ez mintegy 70 embert és az iskolában tartózkodó gyerekeket és felnőtteket érinti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!