Csalás

2022.04.02. 12:53

Tisztességtelen módszerrel próbálják megtéveszteni a választókat több vas megyei településen

A szórólapon az áll, hogy Hende Csaba, a Fidesz jelenlegi országgyűlési képviselője és jelöltje arra kéri a választókat, ne rá, hanem dr. Vadon Istvánra, a Mi Hazánk Mozgalom tagjára szavazzanak.

Hamis tartalmú szórólapokkal szórtak tele több, Vas megye 1-es választókerületébe tartozó települést. Többek között Náraiban, Sében és Toronyban is kaptak a lakosok abból a szórólapból, amelyben hamis állításokkal próbálják befolyásolni a választókat - írja a vaol.hu.

 

A szórólapon az áll, hogy Hende Csaba, a Fidesz jelenlegi országgyűlési képviselője és jelöltje arra kéri a választókat, hogy ne rá, hanem dr. Vadon Istvánra, a Mi Hazánk Mozgalom tagjára szavazzanak.

 

"Felhívtam Vadon Istvánt, aki szintén felháborodott, és elhatárolódik Czeglédy Csaba akciójától. Ez a hamis szórólap súlyos választási csalás, a választók megtévesztése, ezért megtettem a szükséges lépéseket és haladéktalanul kifogással éltem a választási bizottságnál" - mondta el a lapnak dr. Hende Csaba, aki megjegyezte, hogy más is történt az éjszaka. 

"Az összes plakátomat eltávolították és megsemmisítették a Pinka-völgyi településeken. Emiatt pedig a rendőrségen teszek feljelentést rongálás bűncselekménye miatt" - jelentette ki dr. Hende Csaba, aki hangsúlyozta, hogy arra kér minden választópolgárt, hogy hagyják figyelmen kívül ezt a szórólapot, és legjobb meggyőződésük szerint éljenek alkotmányos választójogukkal vasárnap.

 

Dr. Vadon István egyébként írásban is megerősítette a történteket: " Ilyesfajta durva szavazat befolyásolási kísérlethez természetesen sem személyesen nekem, sem a Mi Hazánk Mozgalomnak semmiféle köze nincs, felháborítónak és gusztustalannak tartom. Megyei elnökünket tájékoztattam az esetről" - írta Vadon István az eset kapcsán.

 

Közben Hende Csaba facebook oldalán is felhívta a választók figyelmét a rendkívüli esetre: 

Újabb súlyos választási csalásra vetemedett Czeglédy
 

Újabb súlyos választási csalásra vetemedett Czeglédy Csaba! - írta dr. Hende Csaba a Fidesz országgyűlési képviselője és jelöltje egy újabb Facebook posztjában. Hende Csaba arról írt, hogy tömegesen hívnak választópolgárokat Szombathelyen azzal, hogy Hende Csaba titkárságáról keresik és arra kérik őket, hogy Czeglédy Csabára szavazzanak.

Borítókép: Hende Csaba fideszes országgyűlési képviselő a TDK Hungary Components Kft. beruházásáról tartott sajtótájékoztatón a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2022. március 28-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!