választás

2019.10.13. 22:13

Íme 10+2 kép a demokrácia ünnepéről

Volt, aki egyedül, volt, aki családjával és volt, aki kiskutyával együtt élt alkotmányos jogával.

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Arpad Kurucz

Reggel hat órakor megkezdődött a voksolás a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint a nemzetiségi önkormányzati képviselők választásán. Este 7 óráig Magyarország 3177 településének 10 278 szavazókörében 8 millió 25 ezer választópolgár dönthetett arról, kik képviseljék helyi érdekeiket az elkövetkező öt évben az önkormányzatokban.

Áder János köztársasági elnök és feleségével, Herczegh Anitával adta le szavazatát az önkormányzati választáson a XII. kerületi Zugligeti Általános Iskolában, az 53-as számú szavazókörben.

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Orbán Viktor miniszterelnök szintén feleségével Lévai Anikóval tette le voksát Budapesten a 12. kerületben.

 

Fotó: Magyar Nemzet

Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke édesanyja, Semjén Miklósné (b) és felesége, Semjénné Menus Gabriella társaságában adta le szavazatát a II. kerületi II. Rákóczi Ferenc Gimnáziumban a 63-as számú szavazókörben.

Fotó: Kovács Attila / MTI

Tarlós István, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje és felesége, Nagy Cecília leadja szavazatát az önkormányzati választáson az Óbudai Waldorf Iskolában kialakított 60-as szavazókörben 2019. október 13-án.

Fotó: Máthé Zoltán / MTI

Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölt egyedül szavazott az önkormányzati választáson a Farkasréti Általános Iskolában kialakított 37-es számú szavazókörben 2019. október 13-án.

Fotó: Soós Lajos / MTI

Berki Krisztián főpolgármester-jelölt és felesége az önkormányzati választáson a XIII. kerületi Madarász Viktor óvodában kialakított szavazókörben.

Fotó: Balogh Zoltán / MTI

Karácsony Gergely közös ellenzéki főpolgármester-jelölt fiával az önkormányzati választáson a zuglói Örökzöld Óvodában kialakított szavazókörben 2019. október 13-án.

Fotó: Balogh Zoltán / MTI

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke (b2) és felesége, Dobrev Klára, a DK európai parlamenti (EP) képviselője, az EP alelnöke (b) gyermekeik társaságában szavaznak az önkormányzati választáson a II. kerületi Áldás Utcai Általános Iskolában kialakított 5-ös számú szavazókörben.

Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke leadja szavazatát az önkormányzati választáson a II. kerületi Bem József téri 1-es számú gondozási központban kialakított 66-os számú szavazókörben.

Fotó: Mónus Márton / MTI

Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője kilép a szavazófülkéből az önkormányzati választáson a Diósgyőri Szent Ferenc Római Katolikus Általános Iskolában kialakított 158-as szavazókörben Miskolcon.

Fotó: MTI / Vajda János

Kutyájukkal szavazó választópolgárok az önkormányzati választáson a XII. kerületi Testnevelési Egyetem Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumában kialakított 22-es számú szavazókörben 2019. október 13-án.

Fotó: Mónus Márton / MTI

Szavazólap a kunágotai általános iskolában kialakított szavazókörben 2019. október 13-án. A településen – ahol 49 egyéni listás jelölt indul – szavaznak az ország legnagyobb, 420x635 milliméteres szavazólapjával.

Fotó: Rosta Tibor / MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!