összefogás

2017.09.29. 07:24

Mexikóban internetes oldal nyílt a földrengés áldozatainak megsegítésére

Az oldal koordinálja és útba igazítja a segélykérőket. Ez egy közös kezdeményezés, amely a családoknak, a kis- és középvállalkozásoknak nyújt esélyt a visszatéréshez a normális életbe.

A Sinergia 19 de Septiembre (www.s19s.org) elnevezésű lap, a legutóbbi földrengés időpontjáról kapta elnevezését.

Az oldalon az üzleti élet, a lakhatás kérdései szerepelnek, akárcsak az elérhető munkahelyek, segélyek és tanácsadók.

A földrengésben veszteséget szenvedett családok és üzleti vállalkozások regisztrálhatnak az oldalon, ahol kérésük elbírálását követően alacsony kamatozású hitelekhez, további tanácsokhoz és más segélyekhez juthatnak.

Számos mexikóvárosi lakosnak az otthona még nem esett át a statikai vizsgálaton, így a tulajdonosok még nem tudják eldönteni, hogy szükséges-e az ingatlan helyreállítása, elhagyása, illetve újraépítése. További segítségképpen az oldalon adatbázist hoznak létre a szabad munkahelyekről, főképpen azoknak, akiknek a munkahelyük romba dőlt.

A múlt keddi 7,1-es erősségű földrengésben 344-en haltak meg az észak-amerikai országban, míg a szeptember 7-i 8,2-es rengés száz ember halálát okozta Oaxaca és Chiapas szövetségi államokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!