Isten éltessen, Magyarország

2017.08.20. 22:53

Pazar tűzijáték – országszerte rengetegen részt vettek az ünnepségeken

Nemcsak a fővárosban, hanem Debrecenben, Szegeden is sok érdeklődő volt.

Annak ellenére, hogy többfelé hűvös, esős lett az időjárás az állami ünnepre; sokan nem maradtak otthon, igaz, hogy több helyen azonban programváltoztatásra volt szükség. Napközben Budapesten, a Magyar Ízek Utcájában is kígyózott a sor, és a hagyományos körmenet indulásakor a Szent István-bazilika előtti tér is zsúfolásig megtelt. A fővárosban az ünnepségek záróakkordjaként megtartották a tűzijátékot, amely rendben lezajlott.

Az Isten éltessen, Magyarország! jelmondattal megrendezett központi ünnepségeken, de önkormányzati rendezvényeken is Szent István király törekvéseinek aktualitásaira hívták fel a figyelmet a szónokok.

Kora este az M1 aktuális csatorna tudósítói több településről is bejelentkeztek, ahol az emberek az ünnepi tűzijátékra készültek. Nemcsak a fővárosban, hanem Debrecenben, Szegeden is sok érdeklődő volt. A balatonföldvári kikötőből a nagy érdeklődés miatt idén két tűzijátéknéző hajót is elindítottak, amelyről több Balaton-parti település tűzijátékát is látni lehetett.

Az országon átvonuló hidegfront miatt ugyanakkor több helyen kellett módosítani, lemondani egyes ünnepi programokat, az esti tűzijátékot is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!