rongyrázás

2017.11.02. 15:45

Pofátlanul sok pénzt fizetnének egy rózsaszín gyémántért

A Pink Promise (Rózsaszín ígéret) nevű ékszert november végén árverezik el.

Ritka rózsaszín gyémántot bocsát aukcióra Hongkongban a Christie's aukciósház, a drágakőért akár 35 millió eurós (10,9 milliárd forintos) összeget is adhatnak. A Pink Promise (Rózsaszín ígéret) nevű követ gyűrűbe foglalták, az ékszert több kisebb gyémánt is díszíti.

A rózsaszín gyémántok értékét ritkaságuk adja – magyarázta az AFP francia hírügynökségnek Fung Csiang, az aukciósház ékszerrészlegének munkatársa, hozzátéve, hogy az évi kitermelésnek mindössze kevesebb mint két százaléka rózsaszín gyémánt.

A Christie's november 28-án bocsátja árverésre a gyűrűt, amelyért 320 millió hongkongi dollárt remél. Amennyiben a vételár eléri ezt az összeget, az rekordot jelent majd a Hongkongban eladott ékszerek tekintetében az aukciósháznál.

A Kínához tartozó területet egyelőre nem érte el az ország szárazföldi részén indult korrupcióellenes kampány, az érdeklődők továbbra is nagy lelkesedéssel licitálnak az árveréseken. Októberben egy Szung-dinasztia idejéből származó ezeréves tál a kínai porcelánok esetében rekordot jelentő 32 millió eurós összegért talált gazdára, áprilisban pedig a Pink Star nevű rózsaszín gyémánt kelt el a drágakövek között világrekordot jelentő 553 millió hongkongi dollárért.

Borítókép: Pixabay

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!