Hirdetés

2022.01.20. 16:32

Milligramm és százalék: mit jelentenek ezek a kannabiszolajokon?

Sok bosszúságot okozhat, amikor megpróbáljuk kihámozni a CBD-olaj címkéjéről, hogy pontosan mennyi CBD-t tartalmaz a termék, pedig a minőségi előállítás mellett ez a legfontosabb információ a vásárlók számára. Hogyan ellenőrizzük a CBD-tartalmat? Mi a jobb számunkra: a milligrammos vagy a százalékos meghatározás?

Sonline

Forrás: Freepik

Forras: Freepik

Mit érdemes tudni a CBD-ről?

A CBD-olajat, amit kannabisz olaj néven is ismerünk, a kannabinoidokat tartalmazó kannabisz növényből vonják ki. A CBD, más néven a kannabidiol a kannabisz növény egyik fő kannabinoidja, csakúgy, mint a THC, azaz a tetrahidrokannabinol. Viszont míg a THC pszichotróp, vagyis bódító hatású, addig a CBD-nek egyáltalán nincs tudatmódosító tulajdonsága.

A CBD-olaj előállításának ismeretei

A felelős CBD-előállítók fenntartható környezetvédelmi módszerek követésével termesztik a kannabisz növényt, amiből szuperkritikus CO2 extrakciós módszerrel nyerik ki a CBD-kivonatot viszonylag alacsony hőmérsékleten és nagy nyomáson. Ez a technológia elősegíti a növényi alkotóelemek (pl. kannabinoidok, terpének és a zsírsavak) hatékonyabb kioldódását. Mivel a széndioxid az eljárás végén távozik, semmilyen oldószer nem marad vissza a kivonatban.

A megbízható gyártók rendszeres ellenőrzésekkel tesztelik a termékek megfelelő összetételét, valamint az eljárások hatékonyságát. A készterméket újabb minőségellenőrzésnek vetik alá, végül minőségi tanúsítványt készítenek, a folyamat lezárásaként pedig egy független laboratórium is elvégzi a szabványok által előírt analitikai vizsgálatokat.

CBD-tartalom: a milligramm vagy a százalék a helyes?

Ha már alaposan utánajártunk, hogy az előállító miként szavatolja a készítménye minőségét, érdemes meggyőződnünk arról is, hogy vajon mennyi CBD-t tartalmaz a kiválasztott termék. Sajnos több készítményen csak százalékosan jelölik meg a CBD-mennyiséget, holott ebből az adatból még nem lehet következtetéseket levonni a pontos tartalomról.

A magasabb százalékszám ugyanis nem garantálja a magasabb CBD-koncentrációt. A megbízható gyártók az ár-érték arány könnyű kiszámíthatósága érdekében ezért a CBD-tartalmat minden esetben mg-ban adják meg, ahogy az az USA Medical CBD-olajok csomagolásán is minden esetben szerepel. Így az 1 ml-re vetített CBD-mennyiség könnyen kikalkulálható.

Forrás: usamedical.hu

 

Minőségi CBD-termékek az USA Medicaltól

Az USA Medical Kft. az egyik legnagyobb amerikai CBD-előállító óriásvállalat termékeinek kizárólagos hazai és kelet-európai forgalmazója. Nem véletlen, hogy természetes alapú készítményeik Magyarország egyik legkeresettebb CBD-termékei.

Kannabisz alapú CBD-kivonataikat a GMP (Helyes Gyártási Gyakorlat) irányelveit követve állítják elő szigorú minőségellenőrzési és vizsgálati rendszert alkalmazva, kifejezetten az európai piacra. Minden termékük CPNP-regisztrációval rendelkezik.

Az USA Medical által kínált CBD-olaj tartalmazza a kenderből kinyerhető, értékes esszenciális zsírsavakat, fitokannabinoidokat, terpéneket, szterolokat és flavonoidokat. Az értékes CBD-kivonatot minőségi szőlőmag-, kendermag- és narancsolaj keverékében feloldva forgalmazzák. A CBD-olaj ára minden dózisnál változó, de ár-érték arányban a piacon fellelhető hasonló termékekhez viszonyítva az egyik legkedvezőbb.

Címkék#olaj#cbd
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!