hirdetés

2021.02.08. 10:15

Ferenczi György: nem célom, hogy bárkit alázzak

Ferenczi György habár a Duna Televízió egyik legnépszerűbb műsorának, az ország egyetlen dalversenyének az ítésze, már húsz éve nincs tévéje, ennek ellenére korábban is követte a műsort. A Dal 2021 zsűritagja az M5 csatorna kulturális magazinjának, a Librettónak a vendége volt, amelyben elárulta mit tart szem előtt az értékeléseknél, mit gondol a show-ban résztvevő előadókról és azt is, hogy az első előválogató után kinek a dalát dúdolta hazafelé menet.

Forrás: MTVA / Zih Zsolt

A műfajában egyedülálló dalverseny már 10. alkalommal vonzza a nézőket a Duna Televízió képernyője elé. Ferenczi György, Artisjus- és kétszeres eMeRTon-díjas zenész először csatlakozott A Dal szakmai kiválóságokat felvonultató zsűrijéhez.

„Nem voltak elképzeléseim A Dalban való zsűrizéssel kapcsolatban, mert húsz éve nincs tévém. Persze nem vagyok elvágva a világtól, ismerem a műsort.

De egy kereskedelmi tévé tehetségkutatójába például biztos nem mentem volna el zsűrizni. Ez viszont egy dalválasztó műsor, amiben egy jó dalt keresünk, és nem az a feladatunk, hogy az előadókat minősítsük”

– fogalmazott a Rackajam énekese.

A szerzemények négy előválogató során tízesével mutatkoznak be A Dal 2021 színpadán, ezek közül 20 produkció kerül be a két elődöntőbe. Az innen továbbjutó 8 versenyző már a döntőben mérettetheti meg magát március 13-án.

“Van olyan előadó, aki maga írja a zenét, a szöveget és el is énekli a dalt – én ezt szeretem a legjobban. Aztán vannak, akik kiváló szerzők dalait hozzák és abban az esetben az előadót érzésem szerint picit kevesebb felelősség is terheli. Az nyilván nem kérdés, hogy aki itt színpadra áll, nem száz százalékot próbál nyújtani, hanem ezret. Olyan akarat van a résztvevőkben, ami mindenképpen tiszteletre méltó” – hangsúlyozta Ferenczi György.

„Nehezen engedem el a kiesőket szombat este. Senkit nem könnyű lepontozni, ötös alá például nem is megyek.

Nem az a cél, hogy bárkit is alázzak. Mivel az a dolgom, hogy kritikát fogalmazzak meg, ezt meg fogom tenni, de egyébként én mindenkiben a jót nézem”

– tette hozzá a zenész.

A Dal 2021 ítésze bevallotta, előfordult már, hogy adást követően egy, a versenyben hallott szerzeményt dúdolgatott magában.

„Az első válogató után volt egy dallam a fejemben hazafelé, Szőke Nikinek a nótája. Nekem Niki sem kutyám, sem macskám, én csak mint előadót ismerem és tisztelem. Nagyon megérintett a dala, abba a produkcióba szívem szerint be is szálltam volna muzsikálni” – mondta Ferenczi György.

A Dal 2021 – március 13-ig szombatonként 19.35-től a Duna Televízió műsorán!

Borítókép: Ferenczi György, A Dal 2021 zsűritagja

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában