hirdetés

2021.11.30. 15:24

Hogyan válasszunk megbízható autószerelőt?

Szponzorált tartalom

Forrás: pixabay

Napjainkban nagyon fontos az, hogy gyorsabb és gördülékenyen intézzük a problémákat, legyen szó autónk javítatásáról vagy bármi másról az életünk területén. Ezért is nagyon fontos az, hogy ha meghibásodna járművünk ne kelljen hetekig keresgélnünk a megfelelő szerelőt. Az alábbiakban ahhoz adunk egy pár jó tanácsot, hogy hogyan válasszunk megbízható autószerelőt.

Szempontok autószerelő kiválasztásához

Legyen szó bármilyen szerelésről vagy mostani esetünkben pont az autószerelésről, a legfontosabb pontok, amiket figyelembe kell vennünk az alábbiak:

  • elhelyezkedése
  • ár
  • munkavégzés várható ideje
  • esetleges márka hozzáértés
  • Autószerelő választás elhelyezkedés szerint

    Sokan vélik úgy, hogy az egyik legfontosabb szempont a szerelőnk kiválasztásánál a helyszín, hiszen előnyünkre válik, ha az közel található lakhelyünkhöz vagy akár munkahelyünkhöz. Viszont elmondhatjuk azt is, hogy rossz döntést hozunk, ha csakis ezt a szempontot vesszük figyelembe, hiszen attól még hogy a közelünkben található egy szerviz nem biztos, hogy a munkának a minősége vagy akár a gyorsasága is felér az elvártakhoz. Ezért is, ha esetleg csak távolabb találnánk megfelelő autószerelőt, akkor érdemes kipróbálnunk, hiszen a minőségi munka ezen a téren mindennél fontosabb.

    Autószerviz díjai és ára

    A legtöbb ember ez alapján választ magának szerelőt, ami egyáltalán nem jó stratégia, hiszen ha valamilyen szolgáltatás vagy órabér gyanúsan olcsó, akkor ott lehet pont az alkatrészeken spórolnak vagy nem fektetnek elég figyelmet a probléma keresésére. Ezekkel lehet, hogy olcsóbban megússzuk a javítást, de abban az esetben, ha rossz alkatrész kerül járművünkbe vagy csak szimplán elsiklanak valami probléma felett, később sokkal több gondunk lehet kocsinkkal, így a legjobb az, ha nem ezen spórolunk.

    Szervizelés ideje, gyorsasága

    A mások nagyon fontos tényező a szerviz időtartalma. Nyilvánvaló az, hogy szeretnénk, ha járművünk rövidebb idő alatt elkészülne, így nagy jelentősége van ennek a szempontnak is. A legjobb, ha olyan szervizt választunk, ahol időpontot tudunk kérni, így járművünket csak az adutt dátumra kell elvinnünk, így addig is használhatjuk azt. Semmiképp se siettessük a szerelőt, hiszen így lehet elsiklik valami komolyabb probléma felett ami alaposabb szerviz esetében feltűnt volna.

    Szerviz márkaorientáltsága

    Ezen a téren eloszlanak a vélemények, hiszen találkozhatunk olyanokkal, akik szívesebben viszik járművüket olyan szervizekbe, amik márka specifikusak, de számos olyan ember van, aki inkább vinné autóját egy márka független szervizbe alacsonyabb árának köszönhetően. Nagyon gyakori az, hogy sokan a márkaszervizbe viszik autójukat egészen a garancia lejártáig, ám ezt követően szívesebben választják azokat a szervizeket, amik teljesen márka függetlenek. Bármelyiket is válasszuk, legyen az márkához hű vagy független, minden esetben jó döntést hozunk, hiszen mindegyik szervizzel a többség elégedett.

    Összegezve

    A megfelelő autószerelő kiválasztása nem könnyű feladat, főleg akkor nem, ha lakhelyünk közelében is kevés található. A tökéletes szerelő kiválasztása egy pár pont figyelemmel tartásával mégsem lehetetlen legyen szó gyorsaságról, helyszínről, árról vagy éppen a márka orientáltságról.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában