Hirdetés

2022.01.05. 00:00

NEM ZSÁKBAMACSKA! ÉLETRE SZÓLÓ HIVATÁS!

Biztos hallottál már olyan képzésekről, amelyek után a diplomával a gyorsétteremben kötnek ki a hallgatók. A PTE ETK Kaposvári Képzési Központjában csupa olyan képzés vár, melyekkel biztos a szakmában történő elhelyezkedés.

Hirdetés

„Amit mi ajánlunk, az a biztonság!”

 

Az egészségügyben – legyen az magán, vagy állami ellátó hely – komoly szakember hiány mutatkozik, különösen az ápoló, védőnő és mentőtiszt szakon!

A Kaposvári Képzési Központunkban jelenleg négy szakra várjuk az egészségügy iránt érdeklődőket, labordiagnosztikai analitikus, radiográfus, védőnő és szülésznő szakirányon. A képzések nappali és levelező munkarendben is választhatóak és 8 félévesek.

Ha rövidebb képzési időre vágysz, akkor a 4 féléves felsőoktatási szakképzéseink két szakirányon (képalkotó és laboranalitikus) érhetőek el számodra.

dr. Stromájer-Rácz Tímea adjunktus, képzési igazgató

Forrás: Levai Gabor

Találkozzunk nyílt napunkon 2022. január 12-én!

 

BIZTOS JÖVŐKÉP!

A hallgatóink többsége már a végzés évében találnak munkát maguknak! Sőt, van, akik már dolgozik is harmad-, negyedéven a leendő munkahelyén! 

MEGALAPOZOTT GYAKORLATI TUDÁS!

Képzési központunk szerencsés elhelyezkedése miatt, a gyakorlati helyek közel vannak! A Kaposi Mór Oktató Kórház szakembereitől sajátíthatod el az elméletben megtanultakat.

5 ÉRV KAPOSVÁR MELLETT

  • a belvárosban van!
  • 164 férőhelyes kollégium egyben a képzőhely is!
  • közel van élelmiszerbolt, pékség, buszmegálló
  • szemben a Képzési Központtal a Berzsenyi park helyezkedik el
  • a helyi- távolsági tömegközlekedési csomópontok egy helyen, 10 perc alatt elérhetők gyalog.

A város számos kikapcsolódási lehetőséget rejt magában illetve a környékén, Zselici Csillagpark, Deseda, különböző sportlétesítmények. A biztonság és az egészség kiemelten fontos a város számára.

 

Hallgatóink rólunk

Számomra a döntő szerepben a kémia tárgy volt, mert nagyon közel állt mindig is a szívemhez. A döntésemben az is számított, hogy az élettani folyamatokat elemezve hasznos szerepet tölthetek be a társadalomban.

A felvételi eljárás előtt tájékozódtam a képzésben rejlő lehetőségekről és különösen kecsegtető volt számomra, hogy mesterképzés adta orientációmmal is számtalan helyen dolgozhatok majd.

 

Mik a céljaid/terveid, ha itt végzel?

Az analitika egyik leggyorsabban fejlődő ágai közül az életemet általános mikrobiológiai vagy egy virológia laborban tudom elképzelni, mert véleményen szerint a jövő kulcsa a mikrovilág felfedezése.

 

Hogy érzed magad Kaposváron?

A többi egyetemmel szemben nagyon nagy előnye a Képzési Központnak, hogy rendkívül családias környezetben kisebb csoportokban tanulhatunk és szórakozhatunk.

Deszecsár Donatella laboranalitikus hallgató

A gimnáziumi tanulmányaim után az állategészségügy felé orientálódtam, de elkapott az érzés, hogy ennél én többet szeretnék, így a Felvi.hu-n keresgélve próbáltam megtalálni az utat az hivatásához. Az egyik keresés alkalmával rátaláltam az orvosdiagnosztikai analitikus képzés képalkotó szakirányára, ami rendkívüli módon felkeltett az érdeklődésemet.

A szakirányt illető döntésem korántsem volt megalapozatlan, mert állatorvosi asszisztensként dolgozva, nap mint nap találkoztam a képalkotó eljárásokkal.

A diploma után a megszerzett tudásomat és gyakorlatomat szeretném munkában kamatoztatva tapasztalattá érlelni.

 

Hogy érzed magad Kaposváron?

A város nagyon kellemes hangulatvilággal rendelkezik, amikor csak tehetjük, hallgatótársaimmal részt veszünk a városi rendezvényeken. Hatalmas lelkesedéssel várjuk a karácsonyi vásárt, illetve a korcsolyázási lehetőséget is.

Szarka Villő radiográfus hallgató

Talán azt mondhatom, hogy ez az egyetlen, olyan hivatás, amelyben az egyén és a család életét végig kísérheti a szakember. Ezenkívül a védőnői szolgálat egyedülálló Európában, valódi hungarikum. Büszke vagyok arra, hogy a legnagyobb szükségben lehetünk az emberek segítő bizalmasai.

A döntésemben a megrendezett nyílt nap segített, ahol tájékozódhattam a képzés rejtelmeiről, valamint a számomra kiemelkedően fontos tényezőről, az egyetem légköréről. Mindenki azt mondta, hogy a PTE ETK a legcsaládiasabb kar, ami teljes mértékben be is igazolódott.

 

Mik a céljaid/terveid, ha itt végzel?

Hiányszakma révén a képzés befejeztével szeretnék területi védőnőként elhelyezkedni és a hivatásomhoz hűen segíteni, akin csak lehet.

 

Hogy érzed magad Kaposváron?

A rendkívül pezsgő egyetemi élet, valamint a város szeretetteljes hangulata, mind-mind hozzájárul, ahhoz, hogy ilyen jól érzem magam a városban. A város és az emberek mentalitása minden alkalommal azt sugallja, hogy bármilyen bajban is lennék, mindig segítenie valaki nekem.

Mag Lelle Ottilia védőnő hallgató

 

Legyél Te is a #ETKcsalád tagja!

Oklevélátadó Ünnepség a pécsi Széchenyi téren 

 

Kaposvári Képzési Központ info box:

7400 Kaposvár, Szent Imre utca 14/b

Telefonszám: 82/529-956

E-mail: [email protected]

 

NYÍLT NAP: 2022. január 12-én kedden 10.00 órától 

 

Orvosi diagnosztikai analitikus

 

Specializációk:

 

FOKSZ (2 éves képzés):

Választható specializációk:

  • orvosdiagnosztikai laboratóriumi
  • képi diagnosztikai és intervenciós

 

Ápolás és betegellátás BSc – VÉDŐNŐ szakirány részletes információ  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában