Hirdetés

2022.06.16. 16:45

Kaposváron dedikált az egészségtudatra nevelő doki

Cenzúrázott egészség. Ezzel a címmel jelent meg 2003-ban Lenkei Gábor könyve, amelyben a gyógyszeripar orvostudományt torzító hatásáról ír.

Hirdetés

Fotó: Lang Robert Kaposvar

Azóta újabbakkal rukkolt elő, közben az első könyv sikere is töretlen maradt. Szerinte a gyógyítás helyett az emberek megbetegítése, és betegen tartása a cél, amelyre válaszul egészség óvó vitaminkészítményeket kezdett gyártani és forgalmazni. 

Forrás: Lang R.

– Sokan azt gondolják, hogy jön a nyár, majd a friss zöldségből, gyümölcsből fedezik a napi vitaminszükségletüket, ám ki kell, hogy ábrándítsam őket! 20-30 kg almát, vagy több mint 14 kg barackot kellene megenniük, hogy a napi szükségletet fedezzék például C-vitaminból – mondta Lenkei Gábor, aki az állatok C-vitamin előállító képességét hozta fel példának, amely szerint egy 50 kilogrammos személynek napi 1500g C—vitaminra van szüksége. Kiemelte a B17-vitamin kedvező hatását is, amely a daganatos betegségekkel segít felvenni a harcot.

Forrás: Lang R.

– Hetvenhét éves vagyok, és egyáltalán nem szedek gyógyszereket, csupán a koleszterinszintem rakoncátlankodik. Érezhetően jobb az egészségem, amióta a multivitamin készítményt szedem – mondta Fésüs Lajosné, aki a szerdai könyvdedikációra és személyes konzultációra érkezett a Lenkei Vitaminboltba.

– Somogyvámosról jöttünk, nagyon tetszik az a nyíltság, amellyel Lenkei Gábor kimondja és felvállalja a nézeteit. Nagyra tartom a munkásságát, amellyel felhívja a figyelmet az egészség megőrzésére és a vitaminfogyasztás jelentőségére – mondta Nagyné Varga Gizella.

Forrás: Lang R.

– Az alkohol, a mértéktelen hús- és szénhidrát fogyasztás okozta betegségek a középkorban a gazdagok problémái voltak, mára népbetegséggé váltak. A csontritkulás és a pajzsmirigy betegségeket a távol keleten kevésbé ismertek, mert a táplálkozás minőségére nagy hangsúlyt fektetnek. Mi azért vagyunk, hogy segítsünk a napi kiegyensúlyozott vitaminbevitelben – mondta a Jozó Tamás, a kaposvári Lenkei Vitaminbolt vezetője, aki szerint náluk a multivitamin egyértelműen a sláger. Szerdán Lenkei Gábor maga ajánlotta az egészséget egy beszélgetésekkel egybe kötött dedikáció alkalmából a kaposvári, saját nevével fémjelzett vitaminboltban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában