A Csiky színpadára költözött a Broadway

2022.10.03. 13:30

Lecsaptak a Riviéra vadorzói

Hirdetés

Fotós: Lang Robert Kaposvar

Csalók lepték el a Csiky Gergely Színházat, ám csak egymást verték át. A teátrum legújabb bemutatója a közismert film, a Riviéra Vadorzói színpadi adaptációja. Míg a filmben Steve Martin és Michael Caine játszák a két szélhámost, addig a Csikyben Hüse Csaba és Kisari Zalán tündökölnek Lawrence és Freddy szerepében, akik először egymást, majd mindenki mást is igyekeznek becsapni. Miközben vidám perceket szereznek a közönségnek, azon versengenek, hogy fogadásból elnyerjék egy kiszemelt hölgy vagyonát, majd később a szívét.

Fotós: Lang Robert Kaposvar

– Christine Colgate kedves, nyitott a világra, tele bohósággal, kacajjal, bájjal. Igyekeztem úgy megformálni a karakterét, hogy maradjon titokzatos. Először Londonban láttam az előadást. Megérintett a zenei anyaga. Könnyed, de nem könnyű – mondta Erdélyi Timea, aki a szélhámosok által gazdagnak vélt „szappankirálynőt” játssza az előadásban.

– Olyan a darab dallamvilága, hogy főzés mellett, otthon is dúdolni fogja a közönség. A könnyed melódiák azonban komoly kihívást jelentenek a zenészeknek – mondta Major András karmester, aki tizennyolc fős zenekart dirigál az előadásban. A zenészek rendhagyó módon nem az árokban ülnek, hanem az előadás részét képezve, a színpadon kaptak helyet.

Fotós: Lang Robert Kaposvar

– Az előadás egy igazi show. A filmet sokan ismerik, úgy sikerült színpadra vinni, hogy jó zenékkel fűszerezték meg. Minden dalnak dramaturgiai jelentősége van, emiatt a szereplőknek nincs pihenőidejük, ami jelentős koncentrációt igényel tőlük – mondta Mészáros Tibor, rendező. Az előadást egy díszletben játsszák végig, ám nincs unalmas kép a Csiky színpadtechnikájának köszönhetően. Odraschek Péter látványtervező egy hatalmas csigalépcsőt tervezett a színpad közepére, amely mozog, forog, világít, továbbá a kiemelkedő és lesüllyedő színpadelemeknek köszönhetően asztal, váróterem, vonatfülke, ágy, és medence is helyet kap a játéktérben, ahová Memlaur Imre világítástervező igazi broadway fényeket álmodott meg, amelyben a Somogy Táncegyüttes nyolc táncospárja lejt a színpadon. Hozzájuk illő koreográfiát álmodott meg Katona Gábor koreográfus, aki már korábban is dolgozott az együttessel. A Riviéra vadorzóiban könnyed zene, és látványos táncelemek színesítik a vidám sztorit.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában