A SKIK ünnepségén 14 autószerelő vette át mesterlevelét

2022.10.27. 16:13

Szakmájuk csúcsára értek a most avatott somogyi mesterek

Megyénkben továbbra is fokozott érdeklődés övezi a mesterképzést, a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara (SKIK) héten megtartott ünnepségén 14-en vették át a mesterlevelüket. Gulyás Árpád, a kamara alelnöke és Tóth Csaba, a mestervizsga bizottság elnöke elsőként gratulált az ifjú mestereknek, akik október elején tettek sikeres mestervizsgát.

Fotó: Lang R.

A Somogyi Kereskedelmi és Iparkamaránál az elmúlt négy év során összesen 125 új mestert avattak. Az idei évben, október 25-én megtartott mesterlevél átadó ünnepségen 14 autószerelő mester vehette át mesterlevelét. Hosszú út vezetett a sikerhez, a tanfolyam idén áprilisban indult, az utolsó oktatási napot szeptember 17-én tartották. Tizenhárman a GFA keret terhére, az Innovációs és Technológiai Minisztérium által biztosított támogatással, egy fő önköltségen vett részt a mesterképzésen.

– Legyen szó bármilyen modern technikai megoldásról, érdekelnek az újdonságok, haladni kell a korral – hangsúlyozta a 35 éves Takács József, aki társaihoz hasonlóan a héten vette át mesterlevelét a Hotel Dorottyában. – Szerintem alap, hogy figyelemmel kövessük a szakterületünk minden rezdülését.

A résztvevők az interaktív és gyakorlati vizsgán kívül oktatási célú szemléltető eszközöket is készítettek a vizsgára. Zsigár Dávid József négy kerék meghajtású autók osztóműveihez készített bemutató eszközt. A 26 esztendős fiatalember előrelátó döntésnek nevezte, hogy jelentkezett a SKIK-mesterképzésére.

– Öröm számomra, hogy a csapat tagjai elkészítették az oktatási szemléltető eszközöket – mondta Illés Tibor, aki az oktatók nevében köszöntötte az új mestereket. –  Ezeket  rendszeresen használni kívánjuk majd, melyek a SKIK jóvoltából  az iskolánkba kerültek.

A  SKIK tájékoztatása szerint  2022-től a mestervizsgákat olyan helyszínen lehet megtartani, amelyet előtte a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által felkért szakértők minősítettek, s ezek felkerülnek a minősített mestervizsga helyszínek országos listájára. Ilyen minősített helyszínen, az AutoCarma Szervíz Kft-nél zajlott az idei autószerelő mestervizsga Somogyban.

Tóth Csaba, a mestervizsga bizottság elnöke a kaposvári ünnepségen az új mesterek hozzáállását példaértékűnek nevezte, mindannyian készek, s képesek voltak a tanulásra.

Ünnepélyes keretek között vehette át   mesterlevelet Bárány Norbert Tamás, Bayerle József, Bizderi Viktor, Herceg Krisztián, Kalafatics Bence János, Krasznai Attila, Lukács István, Marosi Róbert, Somogyi Lóránt, Szabó Gyula, Sztaravics Péter, Takács József továbbá Varga Zoltán és Zsigár Dávid József.

A cikk a GFA keret terhére, az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával jelent meg. 

 

Címkék#SKIK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában