Szponzorált tartalom

2022.11.30. 08:33

Kőpárkány, amely tökéletesen passzol az otthonához

A kőpárkányok természetes alapanyaguk (gránit, márvány, mészkő) miatt időtálló és esztétikus elemei lehetnek minden otthonnak. Különleges megjelenésük és megbízható formájuk miatt egyre többen választják a minőségi kőpárkányokat, hiszen életre keltik a homlokzatot, megszépítik az ablak alatti részt. Cikkünkben a 8-féle kőpárkány mellett azt is megmutatjuk, hogy ha Michelangelo élne, vajon melyik kőpárkányt választaná.

Szponzorált tartalom

Miért passzolhat a házához a minőségi kőpárkány? 8-féle lehetőséget mutatunk Önnek.

 

 

A kőpárkányok felbecsülhetetlen előnyei

A kőpárkányok olyan tulajdonságok birtokában vannak, amelyek miatt kiemelkednek a többi párkányfajta közül. Magyarországra többek között Indiából, Olaszországból, Törökországból, Németországból érkeznek nagy kőtáblák.

Ezek a természetes kövek a föld mélyén érlelt és bányászott kincsek, amelyek méretre vágás és megmunkálás során válnak kőpárkánnyá, majd jutnak el leendő gazdáikhoz. Mivel masszív anyagokról van szó, ezért eshet az eső, tűzhet erősen a nap, szakadhat a hó, érheti őket a jég, remekül megtartják a formájukat.

Ezért több generációt is kiszolgálhatnak, különösen akkor, ha megfelelően karbantartják (impregnálás) őket. Mivel különböző színben és megjelenésben pompáznak, ezért a több lehetőségünk van válogatni közülük.

Írásunkban szeretnénk megkönnyíteni a választást, ezért 8-féle kőpárkányt mutatunk önnek.

 

Brown Star gránit – A sokszínű kőpárkánycsoda

Ez az egyik legkedveltebb gránit. Barna, fekete, fehér színeket tartalmaz, ennek köszönhetően sok házhoz remekül illik. Könnyedén tisztán tartható, egyáltalán nem látszik meg rajta a kosz, és szinte elnyeli a port.

Cararrai márvány – Michelangelo kedvence

Bizonyára hallott a világhírű képzőművész, Michelangelo Buonarroti Firenzében látható Dávid-szobráról. A carrarai márványból készült alkotást évente közel másfél millió turista tekinti meg.

A természetes anyag a modern és régi házakhoz is egyaránt illik. Fényét kültérben pár év után elveszíti, de mielőtt még lemondóan legyintenénk erre a hírre, érdemes leszögezni, hogy szép patinás felülete alakul ki, amit könnyedén lehet tisztítani.

Könyöklőként is nagyszerűen megállja a helyét, mert a belső térben mindig szép fényes marad, aminek hála, világosítja a teret és csillogása elegáns benyomást kelt.

Maple red gránit- A vöröses elegancia

A vöröses színe miatt inkább mediterrán stílusú házak, irodák, elegánsabb helyek kifogástalan „kelléke”. Egy puha ronggyal az esetleges szennyeződések egyszerűen eltüntethetők róla. Fénye magával ragadó és elegáns, emiatt határozottságot sugalló párkányfajtáról van szó.

Mountain Pink gránit – A fényeskedő kő

Közkedvelt gránitfajta. Szürkésfehér színű, fekete és fehér árnyalat is jellemző rá, sokféle stílusú házzal kombinálható. Nagyszerűen illik a fehér ablakkerethez, a világos falhoz egyaránt. Rendkívül könnyű tisztán tartani, mert nem látszik meg rajta a kosz, szinte elnyeli a port a sokszínűség miatt. Fénye és megjelenése egyedülálló.

Padan Dark gránit – A modern házak nagy kedvence

Igazi 21. századi stílusú kőpárkány, a modern otthonok nagy kedvence. Szépen illeszkedik az antracit ablakkerethez. Fényes felülete felülről nézve mattnak tűnik, ami miatt sokan kedvelik. Elegáns, mégsem hivalkodó megjelenése, apró szemszerkezete miatt az építészek körében is népszerű.

 

Római travertin mészkő – Amire a Colosseum is esküszik

Egy angolszász szerzetest, Bedát idéznénk: „Amíg a Colosseum áll, Róma is állni fog, amikor ledől, Róma is elpusztul. S ha Róma pusztul, a világ is elenyészik.”

Nos, a mészkőből készült Colosseum időtállóságát bizonyítja, hogy a gladiátorharcoknak otthon adó arénát a világ minden tájáról a mai napig látogatják.

A római travertin mészkő meleg beige színe miatt a modern, mediterrán és a régies házaknál is megállja a helyét. Matt felülete ámulatba ejtő, a természet által alakított anyaga minden háztulajdonost megörvendeztethet.

Sunset pink gránit – Kőpárkány-kuriózum

Igazi kőpárkányritkaság. Színe pink, található benne kis fekete-fehér szemcse is, de csak elrejtve. Fényes, matt hatású a felülete, amit egészen könnyű tisztán tartani. Sokféle (fehér vagy élénk színű) házhoz illik.

Yellow Rock gránit – Az arabok kedvence

Ez a kő is ritkaságnak számít, ami még inkább növeli az értékét. Szép fényes felülete, egyedülálló sárgás színe miatt modern vagy hagyományos helyre egyaránt beépíthető, legyen szó kül-vagy beltérről. Könnyű ápolni és szépen illeszkedik a fehér és a tölgy ablakkeretekhez.

A kőpárkányok ugyanakkor nemcsak szépek, hanem elképesztően hasznosak is. Sőt, még a rezsicsökkentésben is hathatós segítséget nyújthatnak.

Amikor a fűtésszámlától nyugodt marad- Csökkentse a rezsit kőpárkánnyal!

Hallott már a hőhídról? Esetleg Ön is szenved miatta?

A hőhíd a hiányos szigetelés miatt alakul ki. Azaz a kinti hideg vagy meleg a falak bizonyos pontjain érintkezik a belső levegő hőmérsékletével. Emiatt nagymértékű hőcserélés, párakicsapódás, tehát nedvesedés jelenik meg.

És mivel a levegő ki-bejárkál az apró hézagokon át éjjel-nappal, ezért a fűtésszámla is szépen felkúszhat.

 

Mit tehet a hőhíd ellen?

Az ablakpárkány beépítésekor a megfelelő szigetelést végzi el. Két módon teheti ezt meg:

1. Behajtja a párkányfogadó és a kőpárkány csatlakozásánál a hézagzáró szalagot. Ezt követően hajtja végre a szilikonnal való rögzítést.

2. Kifújja az ablak alatti részt purhabbal, majd rárakja a hézagzáró szalagot. Ezután a párkány belső élére nyomja a szilikont, és úgy nyomja neki a párkányt a párkányfogadónak.

Ha valamelyik eljárással él, már sokat tett a rezsicsökkentésért. Ezt nagyon kevesen végzik el, közben pedig a fűtésszámlájuk csak növekszik. Plusz jó hír, hogy mivel az ablakpárkány mögött lévő szilikont nem éri UV-sugárzás, akár 20-30 évig is tökéletes védelmet nyújthat a megfelelő szigetelés.

Akik a minőségi kőpárkányválasztékot nyújtják: A Párkányos csapata

A Párkányos csapata a sároki telephelyén természetes alapanyagokból (gránit, márvány, mészkő) készíti el minőségi kőpárkányait.

Többről van szó náluk a széles kőpárkányválasztéknál. Lelkesedésük, a kövek iránti elkötelezettségük, a megrendelők iránti tisztelet is megnyilvánul a természetes kövek méretre vágása és megmunkálása során.

Akár 6 órán belül is átvehetik a megrendelt kőpárkányokat a lakossági ügyfelek és a viszonteladók, de lehetőség van házhoz szállításra is. A fent említett kőpárkányok mindegyike megtalálható a Párkányos kínálatában.

Ha szeretne minőségi kőpárkányokat és kedves, ügyfélbarát szemléletet, akkor válassza a Párkányos csapatát!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában