Fizetett Sajtóközlemény

2023.01.26. 13:27

A Drawa Kft. modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztése

2022/01/26

 

 A nagyatádi székhelyű Drawa Kft. jelentős beruházást valósított meg a Széchenyi 2020 program keretében elnyert 209,3 millió forintos feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatásnak köszönhetően. A fejlesztés korszerű csomagoló tábla gyártó gépsor és kapcsolódó öntisztító szűrőrendszer beszerzését, valamint nyelvi képzést tartalmaz. 

 A korábban mezőgazdaságban tevékenykedő, de jelenleg már fűrészáru gyártással foglalkozó, Nagyatádon működő DRAWA Kft. árbevételének és nyereségének növelése, valamint piaci pozíciójának javítása érdekében fejleszti tovább tevékenységét. A 2022. februárjában megkezdett beruházás a Széchenyi 2020 program keretében elnyert, 209,3 millió Ft összegű, feltételesen vissza nem térítendő támogatásnak köszönhetően valósult meg. Az ünnepélyes projektzáró rendezvényre és sajtótájékoztatóra 2023 január 26-án került sor a cég telephelyén.

Az intenzíven növekvő megrendelések miatt szükséges termelési hatékonyság növelő beruházás legfontosabb eleme egy raklapdeszkák gyártására használható csomagoló tábla gyártó gépsor, mellyel akár a 30 centinél vastagabb farönköket is fel lehet dolgozni. A teljesen automatizált gépsor a gyártási folyamatba közvetlenül integrálható berendezés, mellyel a raklapdeszkák mellett egyéb csomagoló táblák is gyárthatók. A kapcsolódó öntisztító szűrőrendszer közvetlenül a gyártósorhoz kerül kialakításra, mely az üzemben keletkező fűrészport semlegesíti, így a gyártási folyamat közben kevesebb por keletkezik, ami az alkalmazottak munkakörülményeit is javítja. 

 A projektről bővebb információt a www.drawa.hu oldalon olvashatnak.  

További információ kérhető: 

 Drawa Kft. 

 +36-30-628-7218, [email protected]  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában