Szponzorált tartalom

2023.01.10. 10:32

Tanácsok új kanapénk színének kiválasztásához

A megfelelő kanapé kiválasztása nagyon fontos kérdés a stílusos és esztétikus nappali környezet kialakításakor. Az anyagválasztás, a színharmónia és egyéb részletek kiértékelésével könnyedén a lakáskultúrával foglalkozó magazinokban látható csodálatos életteret alakíthatunk ki. Tehát hogyan válasszuk ki a bútorokat a legjobb megjelenés érdekében? Milyen színeket érdemes kombinálnunk a nappali dekorációban?

Szponzorált tartalom

Tanácsok a megfelelő kanapé kiválasztásához

A szín kiválasztása előtt nézzük meg, hogy általában mit vegyünk figyelembe új kanapénk kiválasztásakor. Mindenekelőtt tartsuk szem előtt, hogy a választott ülőbútornak kompatibilisnek kell lennie a nappalink méreteivel. A túlméretezett bútorok elhelyezése szűk helyen nagyban korlátozza az életterünket, emiatt a bútorok vásárlásakor célszerű olyan terméket választani, amelyek nem lopják el a teret.

A kanapé választás esetén egy másik fontos tényező a lakberendezési stílusunk. Számos dekorációs trend létezik, amelyeket ízlésünknek és saját stílusunknak megfelelően testre szabhatunk. Ezeket a trendeket megvizsgálva válasszuk ki a számunkra legmegfelelőbbet, és ezeket a részleteket vegyük figyelembe új ülőgarnitúránk kiválasztásakor. Így tökéletes harmóniát érhetünk el, és dekorációnkat teljesen szemet gyönyörködtetővé tehetjük.

Foto: LS Moderno sarokkanapé. Kanape-shop.hu


Egy új ülőgarnitúra vásárlása évekre szóló döntés, ezért válasszunk inkább a minőségi, lehetőleg funkcionális bútort, és természetesen fontos kritérium az esztétikum. Hasznos termékekkel növelhetjük a naponta használt bútorunk hatékonyságát. Gyakran jönnek látogatóba vidéki rokonok? Egy ágyazható kanapé ágyneműtartóval praktikus választás lesz! Szeret gyakran és kényelmesen filmet nézni? A mozirajongók szeretik a relax funkciós ülőgarnitúrákat! A prémium minőségi kritérium által pedig biztosíthatjuk, hogy bútorunkat hosszú ideig problémamentesen használjuk.

Mit vegyünk figyelembe új kanapénk színének kiválasztásakor?

Bútorának kiválasztásakor a funkcionalitás és a minőség mellett természetesen ügyeljünk az esztétikai és színbeli jellemzőkre is. Különösen a megfelelő színű bútorok kiválasztása az előfeltétele a kívánt dekoráció elkészítésének. 

Foto: Mona relax sarokkanapé. Kanape-shop.hu


A szín kiválasztásakor néhány szempontot figyelembe kell vennünk, vessünk tehát egy pillantást ezekre az elemekre:

Szűk helyeken, kis nappalikban ügyeljünk arra, hogy ne válasszunk túl sötét és terjedelmes bútorokat.

Használjunk nyugodtan kontrasztos színeket, valamint a fő tónushoz illő kiegészítő színeket.

Hangsúlyozzuk ki a koncepció domináns színeit, mely színek köszönjenek vissza a kiegészítő dekorációban is.

Bolondítsuk meg az egyszínű színeket mintákkal, hogy elkerülhessük az unalmas megjelenést.

Ügyeljünk a színharmóniára az ülőgarnitúra és a többi bútor összhangjában is.

Mindezen tulajdonságokat figyelembe véve könnyedén elvégezhetjük bútoraink színválasztásának első szakaszát.

Milyen színkombinációkat használhatunk bútorainkhoz?

A színválasztásnál nem kell egy vagy két színre korlátoznunk, hiszen a színek kombinálása a stílusos lakberendezésben nagyon hatékony megoldás. A színek kombinálásakor próbáljuk meg a kor divatos színeit használni. A lakberendezési divathullámok szokatlan vonalait követve teljesen egyedi arculatot tudunk kialakítani.

Foto: LS Scandi ülőgarnitúra. Kanape-shop.hu

Az aktuális színtrendek mellett természetesen vannak olyan kombinációk is, amelyek sosem mennek ki a divatból. Amennyiben a klasszikusokat szeretjük, hagyatkozzunk a bézs és a fa színek egyszerű eleganciájára, vagy a divatos és időtlen szürkére. Használhatunk rengeteg fehéret bútorainkban, hogy a vintage világ stílusát közvetítsük. A retro stílus esetén a fahéj színével és levélzölddel lágy hangulatot teremthetünk. Ne korlátozzuk fantáziánkat, bízzunk saját ízlésünkben!

A pasztell színek ugyancsak kedveltek. A dekorációban olyan árnyalatokat is használhatunk együtt, mint a púderrózsaszín, a babakék vagy a vízzöld. Ráadásul a fekete-fehér-piros trió az élen jár, főleg a modern dekorációban.

Látogasson el a kanape-shop.hu megbízható webshopba, ahol rengeteg érdekes tanácsot talál a kanapé színének kiválasztásával kapcsolatosan is. Találja meg minden lakóteréhez a legkülönlegesebb kárpitozott bútorokat, ahol 200 féle kanapé mellett, több, mint 30 féle boxspring ágy és közel 50 féle kárpitozott ágy közül választhat  akár 1000 féle színben, vízlepergető, kisállatbarát és vízzel könnyen tisztítható EasyClean huzatokkal!

Szépítse otthonát gondosan a kanape-shop.hu segítségével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában