Hirdetés

2024.06.18. 11:36

Gyári munkát keresel? Ezekkel a pozíciókkal találkozhatsz Ózdon és környékén!

A különböző gyárak és termelőegységek országszerte az elhelyezkedési lehetőségek széles, és nem utolsósorban változatos listáját kínálják az álláskeresők számára. A munkavállalásra Ózdon, valamint a régió egyéb városaiban és településein is adottak a feltételek, ahol többek között az alábbi pozíciók közül is válogathatnak az álláskeresők!

PR cikk

Forrás: Freepik.com

Operátor

Az operátori állások szinte bárki számára elérhetőek, hisz általában semmilyen iskolai végzettségre vagy tapasztalatra vonatkozó feltételt nem támasztanak a pályázók felé. A munkafolyamatok ugyanis előre betanított, ismétlődő folyamatokból állnak részletesen szabályozott körülmények között, az OzdAllas.hu lapon a fizikai, segéd, betanított munka kategóriában is lehet találni operátor állást: https://ozdallas.hu/allasok/betanitott-fizikai-munka.

Az operátori munkával járó feladatok egészen széles skálán mozognak, és akár összeszerelői, gépkezelői és csomagolói tevékenységeket is magukban foglalhatnak. Ózd és a környékbeli városok esetében rendszerint összeszerelői munkákra keresnek operátorokat, ahogy azt egyébként a régióra specializálódott OzdAllas.hu kínálata is alátámasztja: https://ozdallas.hu/allasok/gyartas-termeles.

Az összeszerelő operátorok azok, akik a gyártósor mellett, különböző állomásokon tevékenykednek, és a feladatuk, hogy a szerelési tervek alapján végrehajtsák a szerelési műveleteket. Felelősségük továbbá, hogy előzetesen előkészítsék a szükséges alkatrészeket, továbbá gondoskodjanak az általuk használt szerszámok (pl. fúrók) és a munkakörnyezetük rendezettségéről. Feladatik összességében gyorsan elsajátíthatóak, ugyanakkor pontosságot és precizitást, valamint nagyfokú monotóniatűrő-képességet igényelnek.

Gépbeállító technikus

A technikusi állások szintén visszatérő szereplői az állásportálok kínálatainak. Ezen belül is érdemes említést tenni a gépbeállító technikusi pozícióról, amelynek feladatköre valamennyi esetben átfogó műszaki ismeretekkel rendelkező munkavállalókat kíván. Mindez persze nem csoda, hisz a gépbeállítóknak alapvető felelőssége, hogy gondoskodjanak a gyártási folyamatok zavartalanságáról és folyamatosságáról.

Ehhez programozzák és beállítják a gépeket, figyelembe véve többek között a minőségre és mennyiségre vonatkozó specifikációkat. Feladatuk továbbá, hogy a gyártógépeket karbantartsák, és elvégezzék rajtuk az időszakszerű vagy szükséges alkatrészcseréket, kenéseket és más műveleteket. Munkájuk részeként a mérnökökkel, a minőségellenőrökkel és az operátorokkal egyaránt kommunikálnak, sőt, olykor a folyamatfejlesztésekben is tevékeny szerepet vállalnak.

A pozíció betöltésének a kiterjedt felelősségekből adódóan elengedhetetlen követelménye a releváns középfokú végzettség megléte (pl. gépgyártás-technológiai technikus, elektronikai technikus stb.), valamint sok esetben a gyártókörnyezetben szerzett tapasztalat is. Általános elvárás továbbá a műszaki rajz olvasásának képessége, illetve akár bizonyos programozási ismeretekre (pl. PLC programozás) vonatkozó követelmények is helyet kaphatnak a feltételek között.

Minőségellenőr

Szintén kulcsszerepet játszanak a gyártási folyamatokban a minőségellenőrök, így ezen pozíció betöltésére is gyakran toboroznak munkavállalókat, akár Ózdon és környékén is. A minőségellenőröknek a dolga, hogy biztosítsák, hogy csak olyan termékek, alapanyagok és alkatrészek kerüljenek ki a gyárból vagy üzemből, amelyek megfelelnek a minőségi specifikációknak, előírásoknak.

Ezt jellemzően különböző mérések elvégzésén keresztül teszik, amelyek alkalmával kiszűrik a nem megfelelő minőségű és/vagy hibás termékeket. Mindezekről átfogó dokumentációkat vezetnek, és ha egy rendszeresen visszatérő hibát tapasztalnak, azt jelzik a termelés felé. Sok esetben pedig ezek megoldásában is aktívan közreműködnek.

A feladatok jellegéből adódóan a műszaki végzettség a minőségellenőri munkakör kapcsán is gyakori elvárás, ami mellett a precizitás, az önállóság és az aprólékosság bír kiemelt fontossággal. Ezenfelül, mivel a pozíció betöltői gyakran többműszakos munkarendben dolgoznak, így a rugalmas hozzáállás is fontos kvalitás lehet a helytálláshoz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában