szponzorált tartalom

2019.02.01. 13:39

A Corvinus az ország vezető gazdaság- és társadalomtudományi egyeteme

Az Oktatási Hivatal 2016-os adatai alapján a Corvinuson végzett hallgatók jelentősen magasabb átlagos jövedelemmel rendelkeztek, mint a más egyetemek azonos szakjain végzettek.

Tudvalévő, hogy egy jó diploma megszerzése nem más, mint befektetés a saját jövőnkbe. Ez viszont olyan műfaj, amit illik a lehető legjobban, a legnagyobb megszerezhető hasznot szem előtt tartva végrehajtani. Jó hír, hogy mindehhez az oktatás területén szerencsére már rengeteg megbízható háttérinformáció áll rendelkezésre.

Ha tehát valaki arról szeretne megbizonyosodni, hogy valóban jó választás, kifizető vállalkozás-e a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) hallgatójának lenni, számos adatbázis alapján erősítheti meg azt a meggyőződését, hogy valóban ezen az egyetemen van a helye.

Az Oktatási Hivatal 2016-os adatai alapján például a Corvinuson végzett hallgatók jelentősen magasabb átlagos jövedelemmel rendelkeztek, mint a más egyetemek azonos szakjain végzettek: a corvinusos diploma így átlagosan 25-40 százalékkal magasabb fizetést biztosíthat, mint a máshol megszerzett végzettség. A mesterszakon diplomát szerzők pedig magasabb átlagos jövedelemmel rendelkeztek, mint a csak alapszakot végzett hallgatók.

Az is változatlan, hogy a Corvinus Egyetem a gazdasági és társadalomtudományi képzések tekintetében hazánk felsőoktatási intézményeinek élvonalába tartozik, amit az is igazol, hogy az itt szerezhető diploma presztízsértéke igen magas.

Igen erős pontverseny zajlik a felvételizők közt azért, hogy bekerüljenek az egyetemre. Tavaly például több mint 3400 hallgatót vettek fel magyar és angol nyelvű alapszakokra, ezek fele 440 feletti pontszámmal, vagyis valóban imponáló teljesítménnyel került be az egyetem képzéseire.

Legnépszerűbbek a Gazdálkodástudományi Karon meghirdetett szakok, a felvettek mintegy 70 százaléka ide jelentkezett (és az ország összes egyetemi kara közül ide jelentkezett a legtöbb hallgató).

Az ország legnépszerűbb 10 alapképzése közül három is elérhető a Gazdálkodástudományi Karon: ezek az ország legnépszerűbb alapszakja, a gazdálkodási és menedzsment, valamint a kereskedelem és marketing és a turizmus-vendéglátás.

Az üzleti képzések mellett a Corvinus társadalomtudományi és közgazdaságtudományi képzései is a legnépszerűbbek között vannak a képzési területükön.

A Corvinuson szerezhető diploma versenyképességét és presztízsét igazolják az intézmény által elért kiváló eredmények a hazai és nemzetközi listákon.

A Figyelő 2018 novemberében készítette el ranglistáját, amely alapján a Corvinus több szempontból is az év legjobb egyeteme lett. A gazdálkodási képzések között az első helyeken a BCE két kara, a Közgazdaságtudományi és a Gazdálkodástudományi végzett, a társadalomtudományi területen pedig a Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar bizonyult a legjobbnak. Így nem meglepő, hogy a Figyelő intézményi abszolút rangsorában is a Corvinus foglalja el az első helyet.

Az előkelő eredményhez hozzájárult, hogy az említett karokon kimagasló a tudományos fokozattal rendelkező oktatók aránya.

A BCE nemcsak a hazai listákon szerepel kiváló eredményekkel, de régiós szinten is igen kedvező a megítélése. Ezt igazolja, hogy a francia Eduniversal 2018-as felmérése szerint a Corvinus a közép-kelet-európai régió második legjobb üzleti iskolája.

A Corvinus számára fontos, hogy hallgatóinak minél több lehetőséget biztosítson a magabiztos idegennyelv tudás elsajátítására a külföldi tanulás lehetőségét igénybe véve, vagy a külföldön teljesített szakmai gyakorlat segítségével. Ennek érdekében az egyetem számos partneri együttműködést alakított ki, s megfelelő ösztöndíjprogramok igénybe vételéhez is hozzásegíti a hallgatóit.

A Corvinus szellemiségétől persze nem áll távol a folyamatos megújulás sem, így például mindent megtesznek annak érdekében, hogy az eleve igen erős piaci értékkel bíró, kimagasló presztízzsel járó diplomájuk értéke a jövőben még nagyobb legyen. Ennek megfelelően

az a célkitűzésük, hogy saját tudományterületükön 2030-ig Európában az egyetemi TOP 100, globálisan pedig az egyetemi TOP 200 közé kerüljenek a rangsorban.

Az idén nyarán kezdődő átalakulás révén egyetem működése sokkal inkább közelíteni fog a jövőben a versenyszférában jellemző működésre, ez pedig a vállalatokkal való együttműködést és a képzés színvonalát is kedvezően fogja befolyásolni.

2019 július 1-től a Corvinus fenntartói jogait az állam által létrehozott alapítvány veszi át. A felvételi eljáráson túl a térítésmentes képzés elérhetőségében sem lesz változás. 2020-tól ugyanis az állami finanszírozást a Corvinus-ösztöndíj váltja fel.

Ez az ösztöndíj kiválósági és rászorultsági alapon vehető majd igénybe, így az egyetemre való bejutáshoz – és az ösztöndíjra való jogosultsághoz – 2020-tól is a teljesítmény, vagyis a megfelelő pontszámok elérése szükséges.

A hallgatók szempontjából az átalakítás másik fontos célja a gyakorlatorientáltság növelése, valamint a globálisan versenyképes diploma biztosítása.

Vagyis annak elérése, hogy ne kelljen külföldre menni tanulni a nyugat-európai színvonalú képzésért, s itthon, a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatójaként is olyan presztízsre tegyen szert valaki, mintha a világ egyetemi szinten kiváló szolgáltatásokat nyújtó, de esetleg jóval magasabb megélhetési költségeket produkáló nagyvárosaiban élne és tanulna.

Akit érdekelnek a Corvinussal kapcsolatos hírek, annak érdemes csatlakoznia a www.hellofelveteli.hu hírlevél közösségéhez, ahol rendszeresen hírekhez, információkhoz juthat a felsőoktatásról. Ugyanilyen fontos információs forrás továbbá a Corvinus felvételi tájékoztató oldala: http://www.uni-corvinus.hu/hello – valamint az egyetem hivatalos Facebook-oldala is.

A borítókép illusztráció. Forrás: Budapesti Corvinus Egyetem

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában