támogatott tartalom

2019.11.22. 14:08

A lélek meséje, Padlásra költözött a szeretet a Csikyben

Szeretetről, barátságról, honvágyról, szerelemről, a valóságról és az álmokról is szól a Padlás című musical.

Támogatott tartalom

Horváth Péter, Presser Gábor és Sztevanovity Dusán darabja egy betörés, két szerelmes fiatal és négy, a túlvilágot kereső szellem történetét meséli el. A darab az 1988-as bemutató óta töretlen siker a hazai színházakban. A Csiky Gergely Színházban már korábban is játszották. Most, egy tavaly kiírt pályázatuk kapcsán 35 éven aluli fiatal alkotók állították színpadra. Szántó Eszter Rita jelmeztervező, Wilhelm Judit díszlettervező és Bergendi Barnabás színész-rendező valósította meg elképzeléseiket a megújult Csiky színpadára. Barnabás színészként végzett a Kaposvári Egyetem Rippl- Rónai Művészeti karán, de már akkor is rendezett.

– A Részegek című előadást az osztályommal rendeztem és nagy büszkeség, hogy 70 előadás közül kiválasztották és bejutott a Most Fesztiválra, de eljutottunk vele az oroszországi Kazanyba is-árulta el a rendező. A pályázat megnyerésével pedig egy óriási lehetőséget kaptunk és minden energiánkat beletettük, hogy egy nagyon pontos előadás szülessen olyan, amilyet a szerzők elképzeltek. Igyekeztünk megtartani a varázslatos világát azzal együtt, hogy modern és látványos is legyen- árulta el a rendező. Az ég és föld között játszódó mese azonnal lebilincseli a nézőt és elvarázsolja a gyerekeket. Az előadás legfontosabb elemei azonban a zenék.

– Ennek az előadásnak a zene adja a lelkét. Annyiban nehezebb musicalt színpadra állítani, hogy itt daltól dalig kell rendezni és dalon belül kell dolgozni. Ennek alapján van felbontva egységekre az előadás. Ez határozza meg az egész felépítését és a dinamikáját. Ez egy musical és aki bejön a Csiky Gergely Színházba és megnézi a Padlást, egy mese-musicalt fog látni – tette hozzá Bergendi Barnabás. A musical számos dala önállóan is sláger lett, így a Szilvásgombóc, az Itt vagyok vagy a Fényév távolság.

Ezeket is hallhatja a közönség remek előadásmódban és hangosításban a megújult színpadon. A látványos, lenyűgöző mese minden korosztályt elvarázsol. Rádiós szerepébe Benedek Dániel bújt, Sünit Szabó Nikolett alakítja. Rajtuk kívül Tóth Molnár Ildikó, Nyári Oszkár is remekel. A négy szellem pedig humorával, játékosságával, énekhangjával nyűgözi le a közönséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában