hirdetés

2019.02.06. 10:46

Az ékszer a legszebb ajándék

1982 óta öltöztetik szebbnél szebb ékszerekbe a somogyiakat. A Rónai Ötvösüzletben minden korosztálynak kínálnak arany, ezüst és Swarovski nyakláncokat, fülbevalókat, gyűrűket Kaposváron.

Szponzorált tartalom

– Az ékszer öltöztet, mindenkinek szüksége van rá – vallja a Rónai család. 1982 óta foglalkoznak ékszer készítéssel Kaposváron.

– Édesapám órásként kezdte, utána engedélyezték az ékszerkészítést, javítást neki – mondta el Rónai Csilla üzletvezető. Évtizedek óta dolgozik együtt apa, anya és gyermekeik.

– Nagyon jó, hogy nap mint nap a családommal dolgozhatok, a szüleimmel, testvéreimmel. Össze tudjuk egyeztetni a teendőket, sokkal rugalmasabb – tette hozzá az üzletvezető.

Nem csak arany, ezüst, hanem minden színben pompázó Swarovski szettek is kaphatóak az ötvösüzletben

– A kisebb ünnepekre, névnapra, születésnapra a Swarovski szetteket kedvelik. Ballagásra elengedhetetlenek az arany ékszerek. Azt tapasztaljuk, hogy a fiataloknak a fehér arany a kedvencük – mesélte Rónai Csilla. Megjegyezte: mindenkinek más az erszénye, pár ezer forinttól több száz ezer forintig vásárolnak az üzletükben. Minden évben változnak a trendek, mind színekben, mind a formákban. Utóbbi években a féldrágakövekkel díszített ékszerek a háttérbe szorultak.

– Idén a rosegold a divat, de nagyon meggondolják, mert kötött szín. A hagyományos fehér szín is nagyon kedvelt. Az arany pedig sosem megy ki a divatból – tudtuk meg az üzletvezetőtől.

Üzletükben minden vásárolt ékszert méretre igazítanak, ha pedig nem tetszik az ajándék, kicserélik. Nem csak eladással, hanem javítással is foglalkoznak. Külön kérésre pedig egyedi ékszerek is készülnek náluk.

– Édesapám a tömör, erős, strapabíró ékszereket is díjazza. A legtöbb embernek szempont, hogy az ékszere mutatós és egyedi legyen. Készítettünk gyémánt berakásos gyűrűt és fülbevalót is – sorolta.

A közelgő Valentin-napra akciókkal készülnek vásárlóiknak.

– Folyamatosan töltjük fel a készleteket. A szerelmesek ünnepnapján főként a szív alakú medálok keresettek. Színben viszont kevésbé dominál már a piros, inkább fehéret kedvelik – tette hozzá az üzletvezető. Vásárlóik között vannak általános iskolások és 80 felettiek is.

– A napokban jött be egy házaspár. Mindketten nyolcvan felettiek voltak és a 60 éves házassági

évfordulójukra vásároltak karika gyűrűket, mert a régiek elkoptak. Nagyon megható volt – mesélte Rónai Csilla. Megjegyezte: egy nőnek a mai világban kell, hogy legyen egy szép fülbevalója, gyűrűje. A vadászokat nem mindennapi, tucatékszerekkel várják. A férfiaknak kalaptűt, a nőknek pedig medálokat kínálnak. Ballagások előtt egy hónappal pedig bőséges aranyékszer kínálattal várják vásárlóikat.

– Gyerekkoromban én is arany nyakláncot kaptam. Örök emlék egy ilyen, míg egy műszaki cikk elévül, ezzel szemben az ékszer maradandó, a legszebb ajándék – jegyezte meg Rónai Csilla.

RÓNAI ATTILA ÖTVÖSÜZLET

7400 Kaposvár, Honvéd u.21.

Telefon: 82/526-022

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában