támogatott tartalom

2020.02.18. 10:32

Családi musical lett a Tüskevárból  

Kalandok a berekben.

támogatott tartalom

Míg az osztályterem szürke és zsúfolt, addig a berek színes és mesebeli. A Tüskevár egy teljesen új köntösben látható a Csiky Gergely Színház színpadán. Fekete István regénye alapján Olt Tamás és Váradi R. Szabolcs készített zenés mesejátékot. Fekete István regényében két budapesti nyolcadikos srác nyarát követhetjük nyomon a Kis- Balatonnál.

Az ifjúsági kötet egyébként egyike volt Magyarország 12 legnépszerűbb könyve a 2005-ös Nagy Könyv szavazáson, így nem véletlen hogy megszületett belőle az első adaptáció. – Újat létrehozni, az valami nagyon izgalmas dolog. Sokkal jobb mint valamit leporolni.

Mivel az ifjúsági színházi irodalmunk nem túl gazdag, nem akartunk beállni a sorba és már lerágott csontokat újra elővenni. Szerettünk volna a mi vehemenciánkkal együtt egy újat, egy saját darabot létrehozni. Ez lett a Tüskevár. Ami az én generációmnak kedvenc olvasmánya és filmélménye volt.

Mi azonban teljesen mást akartunk. Tehát adaptáltuk, megírtuk, zenét szereztünk, így egy családi zenés színdarab jött létre, amit szeretnénk mi is vízre bocsájtani, azaz elindítani az ország többi színházába, hogy játsszák ifjúsági darabként – árulta el a rendező Olt Tamás. Az előadásban az alapszereplők, a konfliktusok, a jellemek, a cselekmény, a jellemfejlődés megmaradt. A szereplők jellemfejlődése azonban meghatározó.

Például, hogyan lesz a fiúból férfi vagy hogy mennyi mindenre taníthat a természet. – Nagyon fontos szempont volt amikor Váradi R. Szabolccsal dolgoztunk a darabon, hogy egy igazi zenés családi musicalt készítsünk. Az előadásban a főszereplő maga a természet, amit Pintér Réka látványvilága tesz egyedivé és varázslatossá. A zenék Szirtes Edina Mókus munkáját dicsérik. Az előadás a tavaly szeptemberben elindult Lázár Ervin program része is lesz.

Ez a kezdeményezés minden általános iskolás számára biztosítja, hogy eljuthasson kulturális intézményekbe – tette hozzá a rendező. A főszereplők, mind remekül hozzák a karaktereket. Matulát Nyári Oszkár, Tutajost Törő Gergely Zsolt, Bütyköt Mucsi Kristóf, Nancsi nénit Varga Zsuzsa alakítja. Az előadásban a Kaposvári Egyetem III. éves színművész hallgatói is jelentős szerepet kaptak. A Tüskevár című musical felejthetetlen élményt nyújt az egész

családnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában