hirdetés

2018.08.31. 19:30

Egy hajóban vagyunk: közös ügyünk a Balaton

A Balaton közös ügyünk! Ennek érdekében rendhagyó találkozót szervez a Somogyi Hírlap partnereinek, a part menti megyék országgyűlési képviselőinek, polgármestereinek, meghatározó közéleti szereplőinek, a kormány képviselőinek, a térség vállalkozásainak, a tudományos, kulturális élet képviselőinek részvételével.

Sonline

Szeptember 7-én a Balatonföldvárról induló Balatoni Médiahajó vendégei egy rendhagyó turisztikai konferencia résztvevői lesznek, amelynek szervezésében szakmai partnerünk a Magyar Turisztikai Ügynökség. Az ismert előadók az idén arra keresik a választ, hogy milyen Balatont álmodunk 2030-ra, s mit tehetnek a régió meghatározó szereplői, hogy az elképzelések, álmok valóra váljanak. Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója mellett Hoffmann Henrik, a Balatoni Turizmus Szövetség elnöke és Laposa Bence, a Balatoni Kör elnöke tart előadást. A Balaton minden évszakban meghatározó vonzerővel rendelkezik, páratlan szépsége és az általa kínált szolgáltatások és élmények gazdagsága méltán veszi fel a versenyt a legfelkapottabb üdülőparadicsomokkal. – A Balaton fejlesztése mindannyiunknak fontos, nagyon sok minőségi szálláshely és attrakció kell ahhoz, hogy rossz időben, egész évben itt tarthassuk a vendégeket – mondta el Hidvégi József. Fonyód polgármestere hozzátette: cél, hogy a Balatont összefogva, közösen népszerűsítésük, ebben stratégiai partner a Somogyi Hírlap.

A Szent Miklós hajón többek között bemutatkoznak Észak és Dél legjobb pálinkakészítői, borászai, a gasztronómia képviselői. A Fonte Viva hűsítő ásványvizeivel, a Fino-Food Kft. különleges sajtokkal, a Kométa 99 Zrt. prémium sonkáival várja a résztvevőket, amelyhez kovásszal készült friss parasztkenyeret kínál a Slendy Pékség. A Halker Kft. balatoni halászlével és halpaprikással, a kaposvári horgászok pedig pontytöpörtyűvel, halcsipsszel, halpástétommal készülnek. Lesz az asztalokon házi töpörtyű és lilahagymás zsíros kenyér is.

A mesztegnyőiek messze földön híres rétesét és a Balaton Ker-Tész termékeit is megkóstolhatják. Főtámogatónk az MVM Zrt. Az energetikai vállalatcsoport elkötelezettje a társadalmi szerepvállalásnak. Az elesettek, gyerekek, a tudomány, a kultúra, a sport, az innováció, az energiahatékonyság, a megújuló energia bevezetése mellett az értékteremtés és a valódi értékek megőrzése, a környezetvédelem támogatása is fő céljuk. A Médiahajó célja itt is összekapcsolódik a társaság céljaival. Mert a Balatonon olyan, környezetvédelmi szempontokat is szem előtt tartó fejlesztésekre van szükség, amely vezérlőelvnek tartja, hogy a tavat unokáinktól kaptuk kölcsön.

[video width="1920" height="1080" mp4="https://www.sonline.hu/wp-content/uploads/2018/08/MVMlogoanimation10mpen.mp4"][/video]

– Az elmúlt évek legnagyobb áttörése, hogy régióvá vált a Balaton – mondta Hoffmann Henrik. A Balatoni Turizmus Szövetség elnöke hozzátette: lehetővé válik a következő néhány évtized közös tervezése, és ebben a Médiahajó is sokat segít. Megjegyezte: az eddigi becslések szerint tavalyhoz képest csaknem tíz százalékkal nő a vendégforgalom a tónál, ezt segítik a bővülő szálláshelyek, valamint a tavaszi, őszi programkínálat is.

– Mi évek óta küzdünk, hogy ne csak a nyári hónapokban, hanem egész évben ellátogassanak a turisták a Balatonhoz – mondta el Tóth Balázs. A BL YachtClub ügyvezetője megjegyezte: az idei őszre, télre szóló kiadványukban tizenhat nagy rendezvényt kínálnak a turistáknak. Van köztük vitorlásverseny, gasztrofarsang, de karácsonyi kézműves vásár is. Továbbá a Balatoni Kör öt alkalmas gasztro-roadshow-val készül, amely keretében az északi és a déli part cukrászdái, éttermei és borászai mutatkoznak be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában