hirdetés

2019.05.17. 14:13

Élményszínház a Csiky stúdió színpadán Palos Verdes, Kalifornia

Palos Verdes egy paradicsomi hely Kaliforniában. Ide költözik a tinédzser Medina családjával. Bár minden adott a boldog kiegyensúlyozott élethez, mégsem így történik.

Szponzorált tartalom

A szülők házassága szétesőben, Medina ikertestvére pedig a kábítószer rabja. Ebben a helyzetben kell helyt állnia és összetartania a családot a fiatal lánynak, aki legszívesebben csak a szörfnek élne. Joy Nicholson: The tribes of Palos Verdes c. regénye nyomán állította a Csiky stúdiójának színpadára a darabot Rajkai Zoltán. A rendezőt a kamaszokat érintő problémák már évek óta foglalkoztatják. Egy szinkronizálás kapcsán figyelt fel erre a regényre, amelyből először készült színdarab.

– A Palos verdes című filmet szinkronizáltam, amikor megfogott ez a nagyon érdekes történet. Így találtam rá a The Tribes of Palos Vedes című regényre. Ez a mű még soha nem jelent meg magyarul. Így Enyedi Éva dramaturggal közösen lefordítottuk a regényt, kifejezetten úgy, hogy ebből egy darabot tudjunk készíteni. Éva dramaturgként, szerzőként írt bele új jeleneteket, szövegeket – árulta el Rajkai Zoltán. A rendező egy különleges színházi formát használ. Azt szeretné ha a nézők, főleg tinédzserek élményekkel mennének haza.

– Ami engem nagyon megfogott és régóta foglalkoztat az a magasan kvalifikált, jó módú szülők kamasz gyermekeinek a sorsa. Ez már régóta érdekel. A regény is erről szól. Az amerikai felső 10 ezerhez tartozó család iker testvérpárja, hogyan küzd meg a mindennapokkal. Igazából az egész olyan mintha Medina naplója lenne. A 15 éves lány éppen felnőtté válik akkor, amikor mindenféle nehézségek és tragédiák érik a családot. Az a kérdés foglalkoztatott, hogy abban a családban, ahol van többféle lehetőség, van pénz, kultúra, vajon miért nem működik minden tökéletesen? Azt gondolom, hogy ez a téma

Magyarországon csak nagyon ritkán vagy csak elvétve jelenik meg. Jól szituált családokban milyen gondok, problémák adódnak, milyen hiányosságok lépnek fel.

– Azt szeretném ha egy különleges színházi élményen keresztül hívnánk fel a figyelmet erre a kérdésre és mindenki haza vinne egy darabot az előadásból – tette hozzá rendező. Az ősbemutató főbb szerepeiben Maizác Stefánia, Stefánszky István, Benedek Dániel, Csonka Ibolya és Kalmár Tamás látható.

Címkék#Csiky

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában