hirdetés

2019.12.23. 10:43

Emlékezetes, édes musical a nagyszínpadon a Sugar, mindenkit elkápráztat

Fantasztikus látványvilág és jelmezek. Bravúros színészi játék és remek zenék.

Szponzorált tartalom

Emlékezetes előadást rendezett a Csiky nagyszínpadára Verebes István. A „Sugar”, a Van, aki forrón szereti című Oscar és Golden Globe díjas film színpadi változata. Az 1959-ben bemutatott moziban a főszerepeket Marilyn Monroe, Tony Curtis és Jack Lemon játszotta. Egy hasonló nagy ívű, igazi kabaré musicalt álmodott meg Verebes István, aki 48 évvel ezelőtt a Csikyben kezdte a pályáját. A színész-rendező azt mondja: nagy várakozással érkezett Kaposvárra.

– Bár a színház teljesen megváltozott, szinte rá sem lehet ismerni. Egy valami nem változott a: nézőtér remek akusztikája és a szeretet. Felelősség visszatérni abba a színházba ahonnan indultam és ahol nagyon sok szeretet vesz körül a mai napig. Meglepő számomra, hogy az utcán megállítanak az idősebbek, fiatalabbak is. Peter Stone, Sugar, van aki forrón szereti című musicalének történetében egyetlen perc sem igaz, az egész egy abszurd. Nos, megrendezni egy ilyen darabot, olyan művészekkel akikkel még soha nem dolgoztam egy nagy kaland. De én szeretem ezeket a kihívásokat – árulta el a rendező.

Verebes István már szinte minden műfajban kipróbálta magát. Rendezett drámát, vígjátékost, operettet és kabarét is. Volt színházigazgató és rádiókabaré szerző. A sokoldalú művész elárulta: a Csikyben tanulta meg a pontosságot.

– Amikor ide kerültem, akkor Zsámbéki, Ascher, Babarczy alatt lehetett igazán megtudni azt, hogy mi a ritmus, hogy nincsenek ellazsált pillanatok, hanem mindennek kell, hogy legyen értelme, indoka. A célom az, mint minden rendezésnél, hogy a befizetett jegyárakat ne sajnálja a néző. Amikor kimegy a színházból azt érezze, hogy érdemes volt eltöltenie azt a két és fél órát. Remek csapattal dolgozhattam, Rák Zoli és a Benedek Dániel a korához képest nagyszerűen hozzák a zenészeket és fantasztikus átalakuló művészek. Mikecz Estillától pedig egyszerűen el vagyok ragadtatva. Egy tüneményes nő és mindent tud ami ehhez a főszerephez kell – mondta a rendező.

A lenyűgöző látványvilágban a feketében és pirosban mindenki elfelejtheti a hétköznapokat és egyszerűen csak sodorja a történet, a zene, a táncok. És régi új ismerősök sora is emlékezetes, így, Voith Ági és Koltai Róbert alakítása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában