hirdetés

2021.04.16. 11:15

Hogyan válasszunk babaágyat

A megfelelő kiságy kiválasztása nem könnyű feladat, főleg ha minőségi és biztonságos terméket keresünk. Egy újszülött körülbelül 16 órát alszik naponta, tehát az első hónapok java részét a kiságyban tölti, ezért nagyon fontos, hogy megfeleljen a baba és az anyuka igényeinek.

Hirdetés

Fotó: Shutterstock

Babaágy mérete

A rácsos kiságyak általában kétféle méretben kaphatóak: 120x60 cm és 140x70 cm. Természetesen a nagyobb ágyat tovább használhatjuk. A kisebb méret 2 éves korig kényelmes a gyereknek. Mindkét esetben általában a rács magassága állítható.

Minden kétséget kizáróan a hosszabbítható-bővíthető gyerekágy a legpraktikusabb, mivel ez a gyerek igényeinek megfelelően hosszabbítható.

Kiságy típusok

Napjainkban már többféle típusú babaágy áll a rendelkezésünkre. Léteznek kiságyak leereszthető, kivehető vagy fix oldalráccsal. Ezek közül a legnépszerűbb a leereszthető rács, mivel kényelmesebbé és biztonságosabbá teszi a csecsemővel való manipulációt.

TIPP: A különböző típusú babaágyak nagyon gyorsan kiszűrhetők a BIANO bútor- és dekorációkereső segítségével.

Gyerekágy anyaga?

A legfontosabb, hogy a kiságy stabil és biztonságos legyen. Nem lehetnek kiugrói, élei és könnyen leszerelhető részei. A legjobb alapanyag a tömör fa, különösen a bükkfa. Természetesen a felületkezelésnek is egészségre ártalmatlannak kell lennie. A mérgező színeket kerülni kell. Fontos, hogy a babaágy alsó része rácsos vagy perforált legyen, így a matrac szellőzni fog alulról és a nedvesség távozni tud belőle.

Mire kell vigyázni?

Ügyeljünk arra, hogy az ágy rácsai közti távolság ne legyen 6 centiméternél nagyobb! Ezt a távolságot szabvány rögzíti. A minimum 6 cm arra szolgál, hogy a baba keze és lába ne szoruljon be a rácsok közé, míg a maximum 7,5 cm azt biztosítja, hogy a gyerek feje nem fog beférni a rácsok közé.

Utazóágy

A hordozható babaágyak nagyon praktikusak és népszerűek. Ha gyakran utazik a család, nincs is jobb megoldás. Az összecsukható utazóágy egyszerűen szállítható, mivel nagyon kompakt és segítségével bárhol könnyen kialakítható a baba alvóhelye. Ezek az ágyak 3-4 éves korig alkalmasak és körülbelül 15 kg testsúlyig használhatók.

Image: Photographee.eu / Shutterstock.com

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában