hirdetés

2018.09.03. 10:17

Ismét hagyományőrzők veszik birtokba a szigetvári várat

A legnépszerűbb programok megőrzésével tartják meg idén is a Zrínyi Napokat szeptember 6 és 9 között Szigetváron, a magyar hősiesség emlékvárosában, ahol ismét korabeli viseletbe öltözött hagyományőrzők örökítik meg Zrínyi Miklós hősi kitörését.

Sonline

A programot tovább színesíti a Zrínyi 1566 című rock musical, Kern András koncertje, akihez Hernádi Judit is csatlakozik, de a fesztivál keretében fellép Kállay-Saunders András és a török Arif Erdem Ocak.

A szombaton és vasárnap 11 órakor látványos lovas párbajokkal kísért műsor keretében az ó- majd az újváros elvesztése elevenedik meg. Ezt követően a várfalon belül folytatódik a harc: a csapatok bevonulnak a kitörés eredeti helyszínére, ahol ismét felépülnek az egykori falak a belső vár eredeti nyomvonalát követve, s szombaton és vasárnap 17 órától Zrínyi Miklós hősi kitörését láthatjuk az ország legkíválóbb hagyományőrzőinek előadásában.

A Zrínyi Napok programjában megtalálhatók jól ismert pontok, így vasárnap ünnepi szabadtéri szentmisét rendeznek a Turbéki Kegytemplomnál, melyet Kiss-Rigó László, Szeged-Csanád Egyházmegye Püspöke mutat be. A hagyományőrző alakulatok ünnepi jelentést tesznek, koncertet ad a Szigetvári Zrínyi Miklós Fúvószenekar, a Magyar-Török Barátság Parkban megemlékezést tartanak. Szabó András és Csörsz-Rumen István, a Historica Musica együttes zenés irodalmi műsorában Hunyadi Jánostól Zrínyi Miklós koráig hangzanak fel históriás énekek.

A Zrínyi Napok keretein belül ismét bemutatják a Zrínyi 1566 című rock-musicalt Moravetz Levente rendezésében, az előadásban Zrínyi Miklóst a Jászai Mari-díjas Sasvári Sándor testesíti meg. Természetesen további újdonságokkal egészül ki a program: megtartják a Gasztrobástyát, ahol kötetlen főzési lehetőség várja a vendégeket, műsort ad Varga Miklós, koncertet pedig Arif Erdem Ocak, aki a Törökországban milliós követőtáborral bíró Seksendört nevű rockbanda alapítója, és többször zenélt a széles körben ismert Tarkan fellépésein is. Koncertet ad Kállay-Saunders András és az Anima Sound System DJ szett is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában