támogatott tartalom

2020.10.07. 11:07

Készülj az őszi kreatív munkákra átlátszó folyékony ragasztóval!

Ősszel újra rengeteg kreatív ötlet merül fel, amit könnyedén megvalósíthatsz a gyerekekkel egy kis átlátszó folyékony ragasztó segítségével. Hoztunk pár igazán őszi ötletet, amit imádni fogtok!

Támogatott tartalom

A gyerekeknek az ősz nem a rossz időt és a hideget jelenti, hanem színes faleveleket, gesztenye gyűjtést, diótörést és meleg kakaót. A most induló szezonban szánjuk rá az időt, menjünk kirándulni, gyűjtsünk kincseket és aztán készítsünk belőle meglepetéseket. Hoztunk néhány ötletet régi klasszikusoktól a modern újításig, amit imádni fogtok együtt csinálni kicsikkel, nagyocskákkal. Nem kell hozzá más, csak az együtt gyűjtött kincsek és egy kis jó minőségű átlátszó folyékony ragasztó, és már kezdhetitek is az alkotást!

Mozaik színezett termésekből

Fantasztikus mozaik alkotások készülhetnek napraforgómagból, kukoricából, pattogatott kukoricából vagy bármilyen apró termésből, ha temperával vagy ruhafestékkel megszínezed őket. Előkészületnek készíts legalább négy-öt féle színnel mozaik alapanyagot, és amíg szárad, rajzold elő a mozaik mintáját. Ez lehet bármi egy kisháztól a domboldalon a mandaláig – csak a fantáziád szab határt.

Mikor megszáradtak az alapanyagok, akkor átlátszó folyékony ragasztóval egyenként ragasszátok fel. Érdemes kartonpapírra dolgozni, hogy tartósabb legyen a végeredmény. Használhattok még Egy őszi séta során gyűjtött csodaszép, színes leveleket is, amivel még különlegesebb képek készülhetnek.

Egy jó minőségű átlátszó folyékony ragasztó segítségével akár ágakat és száraz terméseket is tudtok ragasztaniegy fa táblára, amiből 3D kép készülhet.

Őszi fa lombhullató levelekkel

Ez az ötlet lehet maradandó alkotás a gyerekszoba falán, amit minden évszakban gazdagítotok, változtattok. Nem kell hozzá más, csak néhány lap vékony dekorgumi, színes papír és egy kis alkotásra szánt idő. Rajzoljátok meg a fa törzsét és ágait a dekorgumira, aztán vágjátok ki. A darabokat erősítsétek fel a falra átlátszó folyékony ragasztóval. Ha kész a fa, jöhet a dekorálás!

Vágjatok ki színespapírból leveleket és kétoldalú ragasztóval ragasszátok fel a fa ágaira. Ugyanilyen módszerrel tehettek fel rá terméseket, tobozokat, vagy akár apró madárfészket. Hetente néhány levelet vegyetek le a fa ágairól és ragasszátok a fa lábához, hogy lassan minden levelét lehullajtsa.

Télen aztán lecserélhetitek a leveleket vattapamacsokra, és akkor mindig lesz havas tájban részetek. Tavasszal pedig jöhetnek majd a virágok!

Lámpás

Hangulatos közös estékhez lehet jó szórakozás egy lámpás, amit együtt készítetek. Mindössze egy befőttesüveg és néhány színespapír, tüll és szalag kell hozzá, meg egy kis átlátszó folyékony ragasztó. Tervezzétek meg, hogy mi kerüljön a lámpásra, vágjátok ki a papírból, tüllből és szalagokból, aztán együtt ragasszátok fel az üvegre. Száradás után helyezzetek egy gyertyát az üvegbe és hagyjátok a fényeket táncolni a szoba falán. Színes gyertyával még izgalmasabb lehet a látvány, elemes gyertyával pedig szuper biztonságos még akkor is, ha a gyerekek egyedül kapcsolják be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában